03 Nisan 2016 Pazar 19:23
Elazığ'da Peygamber Sevdalıları Platformu Kutlu Doğum Haftası

Elazığ'da Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.

İstasyon Meydanı'nda düzenlenen "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed" temalı etkinlik, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Kürtçe ve Türkçe ilahilerin seslendirildiği etkinlikte, mevlit okundu.

Etkinlikte konuşan araştırmacı yazar Özkan Yaman, Kutlu Doğum Haftası'nın önemine değinerek, Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde yaşaması gerektiğini dile getirdi.

Günümüzde yaşanan sıkıntıların temelinde İslami değerlerden uzaklaşmanın yattığını savunan Yaman, daha ahlaklı ve akıllı nesiller ile daha güzel bir gelecek için insanlığa rehber ve kurtarıcı olarak gönderilen Hazreti Muhammed'in çok iyi anlaşılması gerektiğini vurguladı.

Özkan, şunları söyledi:

''Onu daha iyi anlatmak lazım. Annelerimiz, çocuklarına terbiye verirken onu daha iyi anlatmalı. Babalarımız, öğretmenler onu daha iyi anlatmalı. Devletler, ülkeler onu anlatmalı. Onu anlatırken nerede bir ihmalimiz, kusurumuz olduysa biz bunun bedelini çok acı ödüyoruz. Eğer bugün gençlerimiz eskiden farklı olarak saygısız hürmetsiz yetişiyorsa ve inanın ne kusurları varsa hepsi bizim Allah resulünü anlatırken ihmalimiz, noksanımız sayesindedir. Onu ne zaman daha iyi daha güzel anlatırsak bizim neslimizde geleceğimizde inşallah ona benzeyecektir.''

Etkinlik, yapılan duanın ardından sona erdi.

Son Güncelleme: 03.04.2016 20:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.