14 Mayıs 2015 Perşembe 13:35
Elazığ'da 'sağlıklı yaşam' yürüyüşü

Elazığ'da, 8. Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali kapsamında "Sağlık İçin Hareket Et" yürüyüşü düzenlendi.

Fiziksel aktivitenin önemine dikkati çekmek amacıyla gerçekleştirilen yürüyüş, 8. Uluslararası Film Festivali için kente gelen sinema ve dizi oyuncuları ve halkın katılımı ile gerçekleştirildi. Elazığ Belediyesi önünden başlayarak Malatya Caddesi üzerinde bulunan bir alışveriş merkezi önüne kadar devam eden yürüyüş sonunda sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekmek amacıyla katılımcılara ekmek arası balık ikram edildi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, yürüyüş sonunda yaptığı konuşmada, başta obezite, tansiyon ve kalp damar hastalıkları olmak üzere hareketsizlikten doğan birçok hastalığa karşı yürüyüş düzenlediklerini belirtti. 

Hareketsizlikten doğan bu tür hastalıklardan dünyada her yıl 35 milyon kişinin hayatını kaybettiğine dikkati çeken Yanılmaz, şöyle konuştu:

"Evden, bilgisayarın karşısından çıkıp hareket etmenin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla hareket etmek, yürümek, koşmak, bizim çocukluğumuzda oynadığımız çelik çomak olmak üzere hareket içeren bu tür oyunları oynamak kadar doğal bir şey yoktur. Bugün bizlerin sembolik olarak yapmış olduğu bu yürüyüş esasında hareket etmenin ne kadar önemli olduğunun bir ifadesidir."

Elazığ'ın 4 bin yıllık tarihi ile farklı dinlerin, ırkların ve kültürlerin birleştiği bir mozaik olduğunu kaydeden Yılmaz, Elazığ'ın bu yönüyle bölgesinin kültür başkenti olduğunu belirterek, 8. Uluslararası Film Festivali için kentte gelen sinema ve dizi oyuncularına desteklerinden dolayı teşekkürlerini ifade etti.

Sinema ve dizi oyuncusu Meltem Miraloğlu da 8. Uluslararası Film Festivali'ne katılmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin ve sağlıklı beslenmenin yararları konusunda toplum bilinci oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinliğe destek olmaktan ayrıca mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Uyuşturucunun toplumda özellikle gençlerin önünde duran en büyük tehlikelerden biri olduğunu, bu tehlike karşısında etkin önlemler alınması gerektiğini vurgulayan Miraloğlu, "Bu konuyla ilgili kurumların ve ailelerin çocuklara ve biz gençlere gereken önemi göstermelerini istiyorum" dedi.

Yürüyüşe Elazığ Vali Yardımcısı Üzeyir Yılmaz, Hindistan Film ve Festival Direktörü Sanjoy Ghosh, sanatçılar ve vatandaşlar katıldı.

 

Son Güncelleme: 14.05.2015 13:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.