20 Nisan 2016 Çarşamba 16:18
Elazığ'da Şeker Fabrikasında Deprem Tatbikatı

Elazığ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri tarafından ortaklaşa deprem tatbikatı yapıldı.

Elazığ Şeker Fabrikası yerleşkesinde yapılan tatbikatta, büyük bir deprem anında fabrikada yaşanacak durumlar canlandırıldı.

Tatbikatta, deprem sireninin çalmasıyla işçiler önce binalardan tahliye edildi.

Yapılan acil durum tespitinden sonra bölgeye AFAD, UMKE, itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Senaryo gereği, fabrika içerisinde mahsur kalan ve yaralananlar AFAD ekipleri tarafından enkaz altından kurtarıldı, UMKE ekipleri tarafından tehlikeli bölgelerden çıkartılarak ambulanslara teslim edildi.

Ayrıca binanın üst katında mahsur kalan bir kişi sedyeyle halatlar yardımıyla aşağıya indirildi.

Tatbikat sonrası çalışmayla ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdür Yardımcısı Ramazan Gürgöze, tatbikatın AFAD, UMKE, itfaiye ve 112 Acil Servis ekiplerinin işbirliğinde Şeker Fabrikasında gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Tatbikat kapsamında enkaz altından yaralı kurtarma, bölgeden çıkartma ve hızlı şekilde en yakın sağlık kuruluşuna ulaştırma senaryolarının işlendiğini ifade eden Gürgöze, benzeri tatbikatların devam edeceğini kaydetti.

Elazığ Şeker Fabrikası Müdürü Lütfi Çevik'te tatbikata destek veren AFAD, UMKE, itfaiye ve 112 Acil Servis ekiplerine teşekkür etti.

Son Güncelleme: 20.04.2016 19:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.