04 Mayıs 2016 Çarşamba 14:13
Elazığ'da Tedavisi Tamamlanan 'Kara Çaylak' Doğaya Bırakıldı

Elazığ'da tedavisi tamamlanan kara çaylak, doğal yaşam alanına bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Elazığ Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Sivrice ilçesinden yaralı olarak getirilen kara çaylak, Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesine götürülerek tedavi altına alındı.

28 günlük tedavi süresinin ardından iyileşen kara çaylak, şube müdürlüğü personeli tarafından, Koçkale mevkisi kırsalında yaşam alanına uygun yerde doğaya salındı.

Küçük yerleşim bölgeleri yakınlarında sıkça görülebilen kara çaylaklar, genellikle küçük gruplar oluşturur. Ülkede geniş alanda yayılış gösteren kuş türü, açık arazideki akan ve durgun sular çevresinde yaşar. Göçmen bir yırtıcı olan kara çaylak, sonbaharda Afrika, Ortadoğu ülkeleri ve Hindistan'a kadar geniş bir alana göç eder.

Son Güncelleme: 04.05.2016 18:00
Anahtar Kelimeler:
ElazığKara Çaylak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.