04 Eylül 2015 Cuma 19:19
Elazığ'da 'Tel kırma' kursu

Elazığ'da, geleneksel el sanatlarından olan tel kırma kursu düzenleneceği bildirildi.

Elazığ İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, yaptığı açıklamada, usta eğitici ihtiyacını karşılamak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü'nün maddi katkıları ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde geleneksel el sanatlarından "Tel kırma" kursu düzenleyeceklerini belirtti.

Öztürk, geleneksel el zanaatlarından tel kırma sanatını yaşatmak, geliştirmek, gençlerimizin ve yetişkinlerimizin el emeği göz nuru olan bu eserlere pazar bulmak, aile ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamak ve hediyelik eşya üretmek amacıyla düzenlenen kurslara, her yaş ve seviyedeki vatandaşın katılabileceğini söyledi.

Gelişen teknoloji karşısında Türk süsleme sanatlarının ve geleneksel el sanatlarının hızla yok olduğunu ve gittikçe yozlaştığını ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

"Yok olmasının nedenlerinden biri de usta eğiticilerin sayısının her geçen gün azalmasıdır. Elazığ kültüründe önemli bir yeri olan, kaybolmaya ve unutulmaya yüz tutmuş Türk süsleme sanatlarını ve geleneksel el sanatlarını tanıtmak, tahribini ve yok olmasını önlemek, kültür ve sanat sevgisinin yayılmasını sağlamak, aslına uygun olarak öğretilip, eğitilmiş eleman ve ustalar yetiştirerek gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak için kurslar düzenliyoruz. Kursiyerler, kayıt için istenen evraklarla birlikte 17 Eylül Perşembe günü mesai bitimine kadar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne müracaatları yeterli olacaktır."

Son Güncelleme: 04.09.2015 19:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.