09 Eylül 2015 Çarşamba 13:34
Elazığ'da Terör saldırılarına tepkil

ELAZIĞ  - Elazığ'da Hakkari ve Dağlıca ve Iğdır'daki terör saldırılarını protesto etmek için toplanan grup HDP İl binasına yürümek isteyince gerginlik yaşandı.

Ülkü Ocakları organizesinde İzzet Paşa Meydanı'nda toplanan bir grup Gazi Caddesi üzerinden Ahmet Aytar Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada yapılan basın açıklamasının ardından son dönemlerde yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Namazın ardından gruptan bazı kişiler, Harput Caddesi'nde bulunan HDP İl Başkanlıığı'nın bulunduğu binaya doğru yürüyüşe geçti. Bunun üzerine gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale edildi.

Polisin izin vermemesi üzerine Elazığ Valiliği önünde toplanan grup "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "HDP basılsın, Türk Bayrağı asılsın" şeklinde sloganlar attı. Valilik binasından dışarı çıkan Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, gruptakilerle konuşarak, sakinleştirmeye çalıştı.

Valilik bahçesindeki bankın üzerine çıkarak kalabalığa seslenen Vali Zorluoğlu, provokasyona gelmemelerini ve dağılmalarını istedi. Grubun, valilik binasına Türk Bayrağı asılmasını istemesi üzerini Vali Zorluoğlu'nun talimatıyla binaya Türk Bayrağı asıldı.

Daha sonra Vali Zorluoğlu makamında bir süre Ülkü Ocakları Başkanı Taşkın ile görüştü. Görüşmenin ardından valilik önünde bekleyen kalabalığa seslenen Taşkın, gruba sakin olmaları yönünde çağrıda bulundu ancak başarılı olamadı.

Gruptakilerin HDP il binasına yürümekte ısrar etmesi üzerine güvenlik güçleri yeniden müdahalede bulundu. Müdahalenin ardından grup dağıldı.

Son Güncelleme: 09.09.2015 13:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.