27 Temmuz 2016 Çarşamba 22:59
Elazığ'da Vatandaşlar Protesto İçin Meydanlarda

 Keban ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlara Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen İl temsilcileri de destek verdi.

Cumhuriyet Meydanı'nı boş bırakmayan vatandaşlar, demokrasi nöbetine devam ediyor. Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, burada yaptığı konuşmada, zorlu bir süreçten geçtiklerini söyledi.

Atlı, "Ben İstanbul’daki, Ankara’daki milletimizin ellerinden ve ayaklarından öpüyorum. Allah onlardan razı olsun, başarıyı onlar elde etti. Bu başarıyı Rabbim de nasip etti. Onlara iman gücünü verdi. Allah başımızdaki Cumhurbaşkanını da eksik etmesin." dedi.

Eğitim Bir-Sen İl Başkanı İbrahim Bahşi de Sendika olarak, meydanları ve alanları terk etmediklerini anlattı.

şİlk günden itibaren meydanlarda olduklarını anımsatan Bahşi, "Cumhuriyet tarihinde her 10 yılda bir bu millet darbelerle, vesayetle, askeri cuntayla durdurulmaya çalışıldı. Ama bu millet hiçbir zaman eğilmedi, her zaman dik durdu. Artık bu darbeler şunu gösterdi ki eski sona erdi yeni Türkiye’de darbe yapmak o kadar kolay değil.” diye konuştu.

Memur-Sen İl Başkanı Murat Ergen ise her 10 yılda bir darbe girişiminde bulunan, bu ülkenin insanlarına ayar çekmeye çalışan, bu ülkenin insanları üzerinde tahkim kurmaya çalışan hainlere fırsat vermediklerini, vermeyeceklerini kaydetti.

Türkiye'nin her yerinde tutulan nöbetlerin çocuklar ve geleceki için çok önemli olduğunu vurgulayan Ergen, "Cumhurbaşkanımızın ikinci emrine kadar bu meydanlarda kalmaya devam edeceğiz. Onun için sonuna kadar milletimizin ve halkımızın emrindeyiz." dedi.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua edildi.

Vatandaşların meydandaki nöbeti devam ediyor.

 

Son Güncelleme: 23.08.2016 12:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.