17 Ocak 2016 Pazar 18:27
Elazığ'da Yön Ver Projesi

Elazığ'ın Keban ilçesinde belediye tarafından kadınlara yönelik düzenlenen kursa katılanlar, ahşap boyama, cam, seramik ve ebru sanatlarıyla hem sıkıntılarından uzaklaşıyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Keban Belediyesince iki ay önce hayata geçirilen "Geleceğe Yön Ver Projesi" kapsamında 55 kadın kursiyere ahşap boyama, cam seramik ve ebru sanatı öğretiliyor.

Kızılay İş Merkezi'nde açılan kursa katılanlara bir taraftan mesleki eğitim verilirken diğer yandan psikolojik sorunlarının yanı sıra alkol, uyuşturucu, sigara gibi zararlı maddelerden uzak kalmaları sağlanıyor.

Elazığ Valiliği koordinesinde yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finanse edilen 6 ay sürecek proje çerçevesinde kursiyerlere günlük 17 lira ödeniyor.

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyi hem çeyiz hazırlığındaki genç kızlar hem de ihtiyaç sahibi kadınlar için başlattıklarını söyledi.

Kadınları bu konuda desteklemek istediklerini belirten Atlı, "Bu proje bittikten sonra kadınlarımızın yaptığı ürünleri hem Elazığ'da Belediye Başkanımız bize destek olursa sergi açmak hem de Keban'ın meşhur Çırçır Şelalesi girişinde stantlar açıp satmayı düşünüyoruz" dedi.

Kursiyerlere ahşap ve seramik eğitimi veren Havva Turkay da projenin daha çok stresli, sorunlu, evinde kendisini yetersiz ve verimsiz bulan, sigara, alkol ve uyuşturucu kullanan kadınlara yönelik olduğunu anlattı.

Kısa sürede olumlu geri dönüşler aldıklarını vurgulayan Turkay, "Kursiyerlerimiz daha aktif, verimli, sakin ve stressiz hareket edip evlerine öyle gidiyor. Geldiklerinde de bu durumlarını mutlaka ifade ediyorlar. İki aylık kısa bire sürede bile durumlarında büyük bir gelişme söz konusu" diye konuştu.

- "Kurs bana çok şey kattı"

Kursiyerlerden Sevim Erdoğan, maddi ve ailevi nedenlerden dolayı psikolojik sorunlar yaşadığını belirtti.

Bir süre hastanede tedavi gördüğünü ve doktorunun tavsiyesi üzerine kursa katıldığını aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kurs bana çok şey kattı. Güvenimi kaybetmiştim, tekrardan kendime güvenim geldi. Dışarısıyla diyaloğumu çok kesmiştim, buraya katıldıktan sonra diyaloglarım gelişti. İnsanlarla arkadaşlık yapmaya başladım. Çevreye karşı ilgi duymaya başladım. Önceleri eve kapanmıştım, kapanıktım ama kurs bana iyi geldi."

Songül Kaya ise hem ev işlerinin stresinden kurtulmak hem de yeni bir şeyler öğrenmek için kursa geldiğini bildirdi.

Belediye Başkanı Atlı'ya teşekkür eden Kaya, "Eşim asgari ücretli, 3 çocuğum var. Biri üniversiteye gidiyor, diğerleri de okuyor. Hem aile bütçeme maddi katkıda bulunmak için hem yeni şeyler öğrenmek için buraya geldim" ifadelerini kullandı.

Üniversite öğrencisi Duygu Toptaş, kendini daha iyi ifade edebilmek ve geliştirmek için bu çalışmalara katıldığı bilgisini verdi.

Kurstan çok memnun olduğunu dile getiren Toptaş, öğrendiği bilgilerle kendini geliştirip bu alanda iş yeri açmak istediğini ifade etti.

Son Güncelleme: 17.01.2016 18:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.