29 Ekim 2016 Cumartesi 19:00
Engelli olmak 'Engel' değil

Elazığ'da iki elini de büyük ölçüde kullanamayan Emirhan Işık (23), sol işaret parmağıyla bilgisayar ortamında yazığı şiirlerinden bazılarını kitapta topladı.

Yaklaşık 11 yıl önce okuldan eve gelirken bir minibüsün çarpması sonucu ağır yaralanan ve 5,5 ay yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesinin ardından engelli olarak hayata yeniden tutunan Işık'ın azmi büyük takdir topluyor.

Işık, kazanın ardından beyninde hasar oluştuğunu, koltuk değneğiyle yürüyebildiğini ve ellerinin büyük bölümünü kullanamaz hale geldiğini söyledi.

Işık, engelli kalması dolayısıyla hayatın kendisi için anlamını yitirmeye başladığı bir anda şiir yazmaya karar verdiğini aktardı.

Yazdığı şiirlerin çevresindeki okuyucular tarafından beğenilmesinin kendisine büyük mutluluk verdiğini dile getiren Işık, sol işaret parmağıyla bilgisayar ortamında yazdığı binin üzerindeki şiirlerinde aşk ve sevgi konusunu işlediğini ve ''Özlem Çiçekleri'' kitabında topladığını kaydetti.

En güzel şiirlerini Elazığ Valiliği'nin desteğiyle kitapta toplamasının kendisine büyük mutluluk verdiğini dile getiren Işık, şöyle konuştu:

''Kaza geçirdikten sonra şiirle hayata tutundum. Şiirlerimi sol işaret parmağımı kullanarak bilgisayarda yazıyorum. Binin üstünde şiirim var. Ayrıca roman yazıyorum. Romanım da çok yakında bitmiş olacak. İnsanların beğendiği bir yazar olmak istiyorum.''

Engelli kaldıktan sonra sevdiği insanların ve özellikle de aşık olduğu kızın kendisinden uzaklaşmasından psikolojik olarak etkilendiğini söyleyen Işık, bu nedenle şiir ve romanda sevgi ve aşk konularını işlediğini vurguladı.

- "Kendisine olan güveni arttı

Abla Havva Işık, kardeşinin kazadan sonra engelli kalmasına tüm aile olarak büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.

Emirhan'ın ilk yazdığı şiirleri kendisi veya babasının kağıda döktüklerini belirten Işık, şöyle dedi:

"Bazen telefona ses kaydı yapıyordu. Bu şekilde zor olunca bilgisayar almaya karar verdik. Doğum gününde kendisine bilgisayar aldım. Bilgisayarı üzerinden işaret parmağıyla şiir yazmaya başladı. Bir elinin sadece işaret parmağını kullanabiliyor. Diğer elinde de titremesi var. Yazdığı şiirler sayesinde kendisine olan güveni arttı."

Son Güncelleme: 29.10.2016 18:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.