11 Mayıs 2015 Pazartesi 18:43
Engelliler Haftası

ELAZIĞ - Elazığ'da Engelliler Haftası dolayısıyla yürüyüş yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik kapsamında İzzetpaşa Meydanı'nda toplanan engelli vatandaşlar, Gazi Caddesi'nde yürüyerek Elazığ Öğretmenevi önüne geldi.

Yürüyüşe katılan Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, yaptığı konuşmada, Türkiye'de son 15 yıl içerisinde engelliler için önemli çalışmalar ve projeler yürütüldüğünü belirterek, "Gerek kamuya ait kuruluşlarımızda engelli kardeşlerimizin bakımı ve rehalibitasyonları, gerek evlerde devletimizin sağladığı imkanlara bakın, gerçekten de engellilerimize yönelik çok büyük projeler hayata geçti" dedi.

Belediyelerin, kamu kurum ve kuruluşlarının bütün faaliyetlerinde engellilere dönük hassasiyeti dikkate alarak çalışması gerektiğini vurgulayan Zorluoğlu, şunları kaydetti:

"İlimizde hedefimiz daha çok fiziksel engelli kardeşlerimizin sokakta kendisini idare edecek şekilde yeralmasını sağlamaktır. Bütün kamu kuruluşlarına talimatı verdim. Başta Vilayet binamız olmak üzere bütün kamu binaları engelli kardeşlerimize uygun hale getirilecek. Girişinden, asansörüne kadar bütün imkanları engelli kardeşimize ulaşımı sağlayabilecek şekilde yeniden gözden geçiriyoruz."

Konuşmanın ardından, işitme engellilerden oluşan halk oyunları ekibi gösteri sundu. Daha sonra katılımcılar, engelli derneklerinin açtığı kermesten alışveriş yaptı.

Son Güncelleme: 11.05.2015 18:45
Anahtar Kelimeler:
HaftasıEngelliler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.