11 Mayıs 2015 Pazartesi 20:30
Engellilere 'temsili askerlik' uygulaması

KIRŞEHİR / ELAZIĞ - Engelliler Haftası kapsamında Kırşehir ve Elazığ'da engelliler bir günlük temsili askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.

Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı'na gelen 16 engelli genç, kabul ve kayıt işlemleri yapıldıktan sonra üniformalarını giydi. Temel askerlik ile talim ve rütme eğitimi alan engelliler, eğitimin ardından yemin etti. 

Törende konuşan Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Türk Ordusu'nun neferi olmanın ayrı bir şeref olduğunu belirtti. Kutsal vatan için görev alan 16 engelli genci kutlayan Şentürk, "Askerlik, ziyadesiyle önemli olan kutsal bir görevdir. Ben 16 engelli gencimiz başta olmak üzere tüm engelli vatandaşlarımıza umutlarını hiçbir zaman yitirmemelerini, azim ve özveriyle hayata bakışlarını devam ettirmelerini temenni ediyorum" dedi. 

Kırşehir İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bulut da askerlik görevinin vatana hizmet olduğunu belirterek, "Yüreğinde vatan sevgisi olan ve ülkesini milletini seven 16 gencimiz eğitimlerini başarıyla tamamladılar. Sizler kısa da olsa, onurlu askerlik görevini yapmanın gururunu yaşıyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin en önemli parçalarından biri olan askerlik hizmetini yerine getirmek için burada olan engelli vatandaşlarımızı kahraman birer Mehmetçik olarak görüyor, 16 genç evladımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Temsili askerlik yapan bedensel engelli 26 yaşındaki Adem Er'in annesi Havva Er, çok mutlu olduklarını dile getirerek, bu imkanı kendilerine sağlayanlara teşekkür etti. Adem Er de engelli olduğu için askerlik yapamadığını belirterek, "Gerçek askerliğimi yapamadım ama Allah razı olsun devletimiz bize askerlik yaptırmayı nasip etti. Ben bu yüzden çok mutluyum. Askere gidememiştim ama şimdi yaptım. Çok büyük bir onur, şeref kazandım" dedi.

Törenin sonunda engellilere terhis belgeleri verildi.

- Elazığ

Elazığ Askerlik Şubesi'nden sülüslerini alan engelliler, şube önünde bir süre davullar eşliğinde halay çektikten sonra Elazığ 8. Kolordu Komutanlığı'na geçerek yemin törenine katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, engelli gençler ellerini Türk Bayrağı ve silahların üstüne koyarak ant içti. Yemin törenin ardından engelliler ve ailelerine Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kullanılan Skorsky ve UH-1 tipi helikopterlerle kirpi ve kobra tipi zırhlı araçların tanıtımı yapıldı. 

Törende konuşan 8. Kolordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Piyade Kurmay Albay Mahmut Altun, kolordu komutanlığına katılan, yüreği vatan ve bayrak sevgisiyle dolu 46 Mehmetçik'in eğitimlerini başarıyla tamamlayarak yemin etmeye hak kazandıklarını belirtti. Altun, "Kıymetli anne ve babalar, büyük emeklerle yetiştirdiğiniz, bugünlere getirdiğiniz, canınızdan çok sevdiğiniz yavrularınız az önce ettikleri askerlik yeminiyle vatani görevini yapan diğer silah arkadaşları gibi Türk milletinin kahraman evlatlarının ortak adı olan Mehmetçik sıfatına nail olmuşlardır. Evlatlarınızın askerlik hizmetini yerine getirdiği bu kutsal günü hiçbir zaman unutmayacak ve Mehmetçiklerle bir kez daha gurur duyacaksınız" dedi. 

Engelli askerler adına konuşan Barış Acar, kutsal peygamber ocağında, hayallerini süsleyen şerefli üniformayı giymenin ve şanlı bayrağın huzurunda, silah arkadaşlarının önünde omuz omuza ant içmenin gurur ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Engellilere bu mutluluğu yaşatan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sonsuz minnet duyduklarını ifade eden Acar, "Her ne kadar engellerimiz olsa da kalplerimizin, ruhlarımızın ve inancımızın sapa sağlam olduğunu bilmenizi isteriz. Vatan savunması söz konusu olduğunda verilecek her türlü görevi yapabilecek kararlılığa, tüm engelleri aşabilecek güce ve iradeye sahibiz. Sizlerin huzurunda az önce etmiş olduğumuz yemine hayatımızın sonuna kadar sadık kalacağımıza bir kez daha söz veriyoruz" diye konuştu.

Bir günlük askerlik uygulamasının sonunda engelli askerlere terhis belgeleri verildi.

Yemin törenine, Elazığ Vali Yardımcısı Zekeriya Göker, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Varol ve 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar da katıldı.

 

Son Güncelleme: 11.05.2015 20:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.