23 Ocak 2016 Cumartesi 13:28
Eşi İşsiz Kalan Kadın Döner Ustası Oldu

 İSMAİL ŞEN - Elazığ'da eşinin işsiz kalması üzerine yaşadıkları zor günleri ailesinin desteğiyle açtığı iş yeri sayesinde aşan Seham Deniz, "döner ustalığını" da kimseye bırakmıyor.

Eşi Sayim Deniz'in bir restoranda iş bulması üzerine İskenderun'dan 3 yıl önce Elazığ'a gelen Seham Deniz, kocasının geçen yıl işten çıkarılmasının ardından kendi döner salonunu açmak için yakınlarından destek istedi.

Anne ve babasının katkısıyla iş yerini açan Deniz, eşinin desteği ve yaptığı araştırmalar sonucu dönerin hazırlanmasından, pişirilip servisine kadar her aşamasını öğrendi.

Salonuna özgü bir lezzet oluşturan 31 yaşındaki Seham Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş yerinde kendisini döner keserken gören müşterilerinin ilk zamanlar şaşkınlık yaşasa da artık bu duruma alıştıklarını söyledi.

Eşinin işsiz kalması üzerine bir süre borçlarını ödeyemediklerini ve zor günler yaşadıklarını anlatan Deniz, şöyle dedi:

"Yuvamı ayakta tutabilmek için 'iş başa düştü' diyerek ailemin desteğiyle döner salonu açtım. 'En lezzetli döneri nasıl yaparım' diye araştırdım, eşimin de deneyimlerinden de faydalanarak iş yerimize özel bir lezzet oluşturduk. Dönerin hazırlanmasından pişirilmesine ve kesilip servis edilmesine kadar her şeyi yapıyorum."

Deniz, eşiyle iş yerlerinde birbirlerine destek olduklarını, geçim sıkıntısını zorluklara göğüs gererek aştıklarını anlattı.

- ''Çoğu erkeğin yapamadığını başardı''

Sayim Deniz de işsiz kalmasının ardından yaşadıkları zor günlerden eşinin fedakarlığı ve cesaretiyle kurtulduklarını vurguladı.

Restoranda eşinin döner bıçağını kimseye bırakmadığını dile getiren Deniz, "Ekmeğimizi kazanmayı başardık. Yuvamızın dağılmaması ve kalkınması için birlikte çalışıyoruz. Eşim olmasaydı zaten bunu başaramazdık. O azmiyle çoğu erkeğin yapamadığı bu işi başardı" dedi.

Çiftin çocukları 13 yaşındaki Mehmet Deniz de tatil günlerinde lokantaya gelerek anne ve babasına yardımcı olmaya çalıştığını, annesinin girişimciliğiyle gurur duyduğunu dile getirdi.

Son Güncelleme: 23.01.2016 13:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.