26 Mayıs 2016 Perşembe 13:23
Ev Hanımlarından Sergi

Elazığev hanımları yaptıkları el işi ürünleri, sergiledi.

İzzetpaşa Mahallesi'nde kendi imkanlarıyla tuttukları evi, Halk Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle atölyeye çeviren ev hanımları burada yaptıkları el işi ürünleri sergiledi. Sergi hakkında bilgi veren Elazığ Halk Eğitim Müdürlüğü usta öğreticilerinden Selma Alış, yapılan el işi ürünlerde hazır malzeme kullanmak yerine evlerindeki atıl halde olan ürünleri değerlendirdiklerini dile getirdi.

Eski kıyafetlerden, kravatlardan, kutulardan birçok ürün elde ettiklerini söyleyen Alış, "Bizim buradaki amacımız, ev hanımlarını tüketici pozisyonundan üretici pozisyonuna geçirmek ve onları sosyal bir aktivite içerisine sokmak. Bunun için de bu kurslar çok büyük katkı sağlıyor. Kadınlarımız, ürettikleri şeyleri maddiyata dönüştürdükleri zaman hem onların mutluluğu hem de kendilerine olan güvenleri artıyor." diye konuştu.

Kursiyerlerden Gamze Şengül ise bir yıldır kursa katıldığını ve evindeki eski ürünleri el işi ürünlere dönüştürdüğünü aktardı.

 

Ev Hanımlarından Sergi

Ev Hanımlarından Sergi

Son Güncelleme: 27.05.2016 20:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.