22 Haziran 2015 Pazartesi 13:01
Felçli Suriyeli ve ailesine komşuları bakıyor

ELAZIĞ  - Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye kaçan, felçli sığınmacı Ömer Derviş ve ailesi, Elazığ'da komşularının desteğiyle karınlarını doyurabiliyor.

Suriyeli başka bir sığınmacı ailenin yönlendirmesiyle, tedavisinin gerçekleştirilebileceği ümidiyle 3 ay önce ailesiyle Elazığ'a gelerek Salıbaba Mahallesi'nde yaşamaya başlayan Ömer Derviş ve ailesi, komşulardan gelen gıda yardımlarıyla geçimlerini sağlamaya çalışıyor. 

Ömer Derviş, tercüman aracılığıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep Belediyesinde bilgisayar işletmeni olarak çalışırken 25 yıl önce yakalandığı kas hastalığı sonucu kısmi felç geçirerek tekerlekli sandalyeye mahkum kaldığını belirtti.

Suriye'deki iç savaşın Halep içlerine kadar sıçraması sonucu yaşadığı evi terk ettiğini ve 3 yıl boyunca Halep'te köy köy dolaşarak ayakta kalmaya çalıştıklarını dile getiren Derviş, kimsenin kendilerine sahip çıkmaması üzerine, bir arkadaşının tavsiyesiyle Türkiye'ye geldiklerini söyledi.

Türkiye'nin binlerce Suriyeliye olduğu gibi kendilerine de kucak açtığını ifade eden Derviş, "Bizleri bağırlarına bastıkları için tüm Türkiye'ye ve komşularımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

- Halep'te ünlü bir ressam ve hat ustasıydı

Hastalığı sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum kalmasının ardından boş zamanlarını değerlendirmek için tual üzerine yağlı boya resim yapmaya ve hat sanatı ile uğraşmaya başladığını anlatan Derviş, savaştan önce 14 resim sergisi açtığını ve çeşitli ödüller aldığını dile getirdi.

Yaptığı eserlerin birçoğunu savaşta yitirdiğini ifade eden Derviş, kendisine imkan verilmesi halinde sanatını Türkiye'de icra etmek ve bu şekilde ailesinin geçimini sağlamak istediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Ellerimi tam olarak kullanamadığım halde resim yapıyorum, hat sanatı ile yazı yazıyorum. Bunlar kendi el emeğim ve göz nurumla yapmış olduğum eserler. Maalesef maddi imkansızlıklardan dolayı şu an yapamıyorum. Resim için gerekli malzemelerim eksik. Malzemelerin temin edilmesi halinde resim yapıp satarak ailemi geçindirmek istiyorum."

Tedavisine devam edemediği için savaş yıllarında hastalığının daha da ilerlediğini aktaran Derviş, tedavisine devam edebilmek için yetkililerden yardım istediğini sözlerine ekledi.

- "Buzdolabında iki kuru tabaktan başka bir şey yok"

Derviş ailesinin komşularından Hayri Bahşi, Ömer Derviş'in felçli olduğu için çalışamadığını, biri 7 diğeri 10 yaşında 2 çocuklu ailenin herhangi bir geçim kaynağı olmadığı için yardıma muhtaç durumda olduklarını söyledi.

Komşuları olarak ellerinden geldiğince aileye yardımda bulunduklarını belirten Bahşi, "Ömer kardeşimiz ve ailesi maddi olarak çok perişan durumda. Evlerinde yiyecek bir şeyleri yok. Genelde kapı komşularının verdiği yardımlarla geçiniyorlar" dedi.

Komşuları olarak her ne kadar aileye maddi ve manevi destek olmaya çalışsalar da yeterli olmadığını ifade eden Bahşi, "Ömer kardeşimizin durumu şu an hiç iyi değil. Suharda, iftarda yiyecek bir şeyleri yok. Buzdolabını açtık iki kuru tabaktan başka hiçbir şey yok. Duyarlı vatandaşlara sesleniyorum, bu mübarek ramazan ayında herkes gönlünden ne kopuyorsa Allah rızası için bu aileye yardım etsin" diye konuştu.

Son Güncelleme: 22.06.2015 13:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.