20 Aralık 2015 Pazar 17:39
Genel Başkan Yardımcısı Akdağ

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Recep Akdağ, "Milletimize borcumuz, ülkemizin şehirleri ve ilçelerindeki eşkıyayı oradan söküp atmak üzeredir. Allah'ın izniyle bunu da yapacağız, yapmak zorundayız" dedi.

Akdağ, partisince düzenlen İl Danışma Toplantısı için geldiği Erzurum'da, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde partililere hitap etti.

TBMM'de yapılacak birçok işin bulunduğunu, ancak muhalefet partilerinin bunlara engel olduğunu belirten Akdağ, özellikle bir partinin ülkeye hainlik edenlerle iş birliği yaptığını ifade etti.

Recep Akdağ, "Bu, kabul edilemez değerli hemşehrilerim. Biz burada, Erzurum'da bunu asla kabul etmeyeceğimizi bütün Türkiye'ye bir kere daha haykırıyoruz. Meclisin vekilleri olarak gelen kişiler bu vekaletin gereğini yerine getirmeli ve milletin işine odaklanmalılar. Terör örgütünü arkalamak, bir terör örgütüne bazen sırtını yaslamak bazen de bir terör örgütüne kendi sırtlarını yaslaması şeklinde hareket etmek, milletin vekilliğiyle bağdaşmayacak, onurunu zedeleyebilecek bir harekettir" diye konuştu.

Akdağ, ülkenin Güneydoğusu'ndaki olayların aslında tam anlamıyla faşist, diktatör bir anlayışla orada halkı baskı altında tutmaya çalışmak olduğunu vurgulayarak, oradaki vatandaşların hürriyetlerinin engellendiğini, kendilerine tabi olmayanları, kendilerine karşı çıkanlara da her türlü zulümle karşı karşıya bırakıldığını kaydetti.

Akdağ, "Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti ve yönetiminde bulunan Sayın Cumhurbaşkanımızın, Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun, AK Parti hükümetinin ve bizzat bizlerin bu meseleye göz yummasını beklemesin. Milletimize borcumuz, ülkemizin şehirleri ve ilçelerindeki eşkıyayı oradan söküp atmak üzeredir. Allah'ın izniyle bunu da yapacağız, yapmak zorundayız" dedi.

 HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bu sabah basına yansıyan ifadelerini okuduğunu ve hayretler içinde kaldığını aktaran Akdağ, Türkiye Cumhuriyeti'nde ilçe ve şehirlerin işgal edilmeye çalışıldığını, hendeklerin kazıldığını ve bu hendeklere patlayıcıların yerleştirildiğini bildirdi.

Akdağ, şöyle devam etti:

"Barikatlar kuruluyor, silahlı terör örgütü mensupları orada yaşayan insanlara hayatı yaşanılmaz hale getiriyorlar. Sağlıkçı ve doktorlar işlerini yapamasınlar, öğretmenler öğrencilere ders veremesinler, diye gayret ediyorlar. Ambulanslar kurşunlanıyor ve bu ülkede siyaset yapan bir partinin genel başkanı da 'orada gençler bu barikatları kurmayıp, o hendekleri kazmayıp da ne yapacaklardı. Onlara başka nasıl yol gösterebilirsiniz' diyor. Bu hakikaten bir akıl tutulması değerli hemşehrilerim. Yani milletin oyuyla seçilmiş bir genel başkan ancak şunu söyleyebilir. Burada terör faaliyetlerinin müsebbibi kimse derhal bunları sonlandırmalıdır. Biz biliyoruz ki Türkiye'de Kürt kardeşlerimiz adına hareket ettiğini iddia eden bu zalim terör örgütü ve yandaşlarının, en çok zulmü Kürt kardeşlerimize oldu. Bugün de yine Kürt kardeşlerimize olmaktadır."

Recep Akdağ, tüm bunlara izin vermeyeceklerini ve AK Parti hükümetleri olduğu müddetçe de müsaade edilmeyeceğini sözlerine ekledi.

Toplantıya, AK Parti Erzurum milletvekillileri Mustafa Ilıcalı, İbrahim Aydemir, Zehra Taşkesenlioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ve çok sayıda partili katıldı.

Son Güncelleme: 20.12.2015 17:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.