07 Eylül 2015 Pazartesi 19:39
Hakkari'deki terör saldırısı

Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca kesiminde yaşanan terör saldırısını lanetledi.

Kandemir, Hakkari Dağlıca'daki PKK saldırısıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Dağlıca'daki hain saldırının herkesin yüreğini yaktığını belirtti.

Terör örgütünün çatışmaları bir yandan şehirlere taşımayı amaçladığını, diğer yandan da hain saldırılar düzenleyerek ayrılıkçı emellerine ulaşmaya çalıştığını işaret eden Kandemir, hiçbir sorunun silahla çözülemeyeceğini defalarca ifade ettiklerini vurguladı.

Örgütün bu süreçte silahlanarak bugünlerde yaşanan şiddete hazırlık yaptığına dikkat çeken Kandemir, şunları kaydetti:

"PKK'nın derhal elini tetikten çekmesini istiyoruz. Hergün şehit haberleri geliyor, yöremizde vatandaşlarımızın yaşam alanını cehenneme çeviriyorlar. Biz yöre insanları olarak bu acı tablodan kurtulmak için hep birlikte terörün karşısında olmalıyız. Çünkü doğrudan bu ateşin içerisinde olan biz yöre insanlarıyız. Korucular olarak her türlü terör saldırıyı lanetliyor ve devletimizin yanında olacağımızı özellikle belirtmek istiyoruz."

- "Acısı milletçe yüreğimizi dağlamaktadır"

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan ise yaptığı açıklamada, son günlerde bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain saldırılar ve tuzaklar sonucunda gelen şehit haberlerini büyük bir üzüntü ile karşıladığını belirtti.

Son olarak Dağlıca'da askerlerin şehit düşmelerine ve yaralanmalarına neden olan menfur saldırıyı şiddetle kınadığını ve terörü lanetlediğini ifade eden Alan, şunları kaydetti:

"Bölücü terör örgütünün hain saldırısında şehit düşen güvenlik güçlerimizin acısı milletçe yüreğimizi dağlamaktadır. Milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize kast eden bu tür saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Ülkemizin huzur, güvenlik ve istikrarını bozmayı amaçlayan bu saldırılar karşısında, aziz milletimiz tarihi süreç içerisinde olduğu gibi yine birlik ve beraberlik içinde kararlı bir duruş sergileyecektir."

Son Güncelleme: 07.09.2015 19:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.