16 Mayıs 2016 Pazartesi 17:58
Harput'taki Kazı Çalışmaları

Tarihi Harput mahallesinde bulunan Kale Hamamı'ndaki kazı çalışmalarında sona gelindi.

Elazığ Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Elazığ Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEM) tarafından projelendirilen Kale Hamamı Rölöve Restitasyon projelerine yönelik kazı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Harput'un tarihi mimarisinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için yapılan çalışmalar kapsamında ele alınan Artukoğulları Dönemi'ne ait Kale Hamamı'nda kazı, hafriyat ve sondaj çalışmaları yapıldı. Çalışmanın ikinci aşaması olan restorasyon projesi de onay için Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'ne gönderilecek. Projenin onaylanmasının ardından uygulama çalışmaları başlatılacak. Kazı çalışmaları kapsamında hamamın mevcut planı, zemini, yıkanma odaları, seramik kalıntıları ve bir miktar sikke ortaya çıkarıldı."

Çalışmaların tamamlanmasının ardından Kale Hamamı kent müzesi olarak düzenlenecek.

Son Güncelleme: 17.05.2016 16:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.