16 Kasım 2015 Pazartesi 20:06
İHH Elazığ'da Suriyeli Ailelere Kış Yardımında Bulundu

 

Elazığ İnsani Yardım Derneği Mülteci Birim Sorumlusu Rüstem Susalan, yaptığı açıklamada, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Elazığ'da yaşayan Suriyelilere yardımların devam ettiğini belirtti. 

Bugüne kadar Türkiye'ye sığının Suriyelilere 150 bin lira nakit yardımda bulunduklarını ifade eden Susalan, 550 battaniye dağıttıklarını ve 100 sobanın da dağıtımına başladıklarını aktardı.

Suriyelilere "ensar" olma görevini üstlendiklerini dile getiren Susalan, şunları kaydetti:

"Muhacir kardeşlerimiz kış günlerinin geldiği şu dönemde bayağı bir zorluklar içerisinde bulunmaktalar. Bazı evlere girdiğimizde çok vahim durumlar ile karşılaşmaktayız. Bu evlerde bir battaniye ve küçük bir tüpten başka bir şeyin olmadığını görmekteyiz. Kış günlerinin geldiği bu dönemde İHH olarak bu ailelerimize 550 battaniyenin ardından bugün de 100 soba dağıtıyoruz. Yardımlarını bizler aracılığı ile ihtiyaç sahibi Suriyelilere ulaştıran hayırseverlere çok teşekkür ediyoruz." 

Son Güncelleme: 16.11.2015 20:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.