12 Mayıs 2015 Salı 19:11
Kablo ve trafo hırsızlığı operasyonu

ELAZIĞ - Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince kablo ve trafo hırsızlıklarına yönelik düzenlenen operasyonda, 19 kişi gözaltına alındı.

Vali Murat Zorluoğlu, İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde yaptığı açıklamada, Elazığ, Sivas ve Mersin illerini kapsayan "haberleşme, enerji nakil kablo ve trafo" hırsızlıklarıyla ilgili 6 aylık çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Takip ve istihbarat çalışmaları sonrası 36 hırsızlık olayına karışan ve bağlantılı oldukları tespit edilen 21 kişinin yakalanması için harekete geçildiğini aktaran Zorluoğlu, "Haberleşme ve enerji nakil kablo hırsızlığıyla ilgili bugün 05.30'dan itibaren Elazığ ve Diyarbakır merkez ile ilçelerinde 25 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiştir. Operasyonda 19 şüpheli gözaltına alınmıştır. Diğer 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam etmektedir" diye konuştu.

Operasyonda 2 araç, 4 av tüfeği, bir kurusıkı tabanca, 2 av bıçağı, 11 elektrik kompanzasyon panosu, 9 trafo bobini, 7 su dinamosu, 8 bin 426 metre çeşitli çap ve ebatlarda kablo, 20 parça bakır mutfak eşyası, 2 matkap, 1 zımpara makinesi, 85 tasarruflu ampul ve yaklaşık bir ton bakır hurda malzeme ele geçirildiğini kaydeden Zorluoğlu, ciddi bir asayiş sorunu olan meseleyi bir anlamda çözdüklerini belirtti. 

Kablo ve trafo hırsızlığı operasyonu

Kablo ve trafo hırsızlığı operasyonu

Kablo ve trafo hırsızlığı operasyonu

Kablo ve trafo hırsızlığı operasyonu

Son Güncelleme: 12.05.2015 19:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.