02 Mayıs 2016 Pazartesi 15:03
Kardemir Karabükspor-vartaş Elazığspor Maçındaki Olaylar

PTT 1. Lig'in 32. haftasında oynanan Kardemir Karabükspor-Vartaş Elazığspor maçının bitiminin ardından yaşanan olaylarda konuk ekibin Brezilyalı futbolcusu Wellington Brito da Silva'nın (Tom) tekmesiyle yaralanan stat güvenlik görevlisi Aydın Ekmekçi, "Biz sahada futbolcuları korumaya çalışırken şiddeti futbolculardan görüyoruz." dedi.

Ekmekçi, kontrol için geldiği Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, yaralandıktan sonra hastaneye giderek 7 gün iş göremez raporu aldığını ve Tom hakkında şikayette bulunduğunu hatırlattı.

Futbolcunun bir taraftara ya da kendisine tekme atma lüksü olmadığını belirten Ekmekçi, "Maçın bitiş düdüğüyle birlikte sahaya giren bir seyirciyi gördüm. Müdahale etmek için peşinden koştum. Taraftarı yakalayıp yere doğru yatırmaya çalışırken futbolcu bana uçan tekme attı. Tekme çenemin soluna geldi ve boynumda bir kütleme oldu. Güvenlik amirimize 'bana bir şeyler oluyor' dedim ve o an bayılmışım. Gözlerimi açtığımda ambulansta buldum kendimi." diye konuştu.

Bir futbolcunun taraftarla hiçbir zaman diyaloğa girmemesi gerektiğini savunan Ekmekçi, şöyle devam etti:

"Futbolcu taraftara ya da bana tekme atmış, bu hiç önemli değil. Biz seni orada korumuşuz, sana hiçbir müdahale olmadan kurtarmışım. Futbolcunun gelip de taraftara ya da bana tekme atma lüksü yok. Biz sahada futbolcuları korumaya çalışırken şiddeti futbolculardan görüyoruz. Biz onları koruyoruz, onların da bize karşı böyle bir terbiyesizliğini istemiyoruz."

Ekmekçi, boynunda ve çenesinde sağlık sorunu yaşadığını ve mağdur olduğunu ifade etti.

7 yaşındaki oğlunun televizyondan olayı izlediğini anlatan Ekmekçi, "Bana "Baba futbolcudan dayak mı yedin?' diye sordu. Bu benim çok zoruma gitti. Ben bunu kaldıramıyorum. Çoluk çocuğuma kepaze oldum. Annem ve babam maç gününden bu yana ağlıyor. Şikayetimin sonuna kadar arkasındayım. Gereğinin yapılmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

 

Son Güncelleme: 02.05.2016 18:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.