07 Nisan 2015 Salı 09:29
Keban Müftülüğünden hizmet içi eğitim

ELAZIĞ - Keban Müftülüğü, ilçede görev yapan imam ve hatiplere yönelik hizmet içi eğitim verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından taşrada hizmet veren imam ve hatiplere yönelik düzenlenen güzel ezan okuma eğitim programına Keban'da 19 din görevlisi katıldı.

Keban Müftülük binasındaki eğitim, Yeşilkent Mahallesi Fatih camisi imamı Hasan Gür'ün yönetiminde yaklaşık bir ay sürdü.

Kurs tamamlama programında konuşan Gür, eğitim programının verimli geçtiğini ve katılımcılara saba, uşşak, rast, segah, hüseyni, hicaz makamlarında ezan okuma eğitimi verildiğini dile getirdi.

İlçe Müftüsü Abdulhamid Pehlivan da yaptığı konuşmada, ezanın belirli makamları olduğunu ve bu makamların dışında okumanın doğru olmadığı ifade ederek, "Sabah ezanının makamı saba, öğlen ezanının makamı uşşak, ikindi ezanının makamı rast, akşam ezanının makamı segah, yatsı ezanının makamı hicaz'dır. Gayemiz görevlilerimizin dinlenilebilecek şekilde çok güzel ezan okumalarıdır" şeklinde konuştu.

Programın sonunda katılımcılar farklı makamlarda ezan okudu.

Son Güncelleme: 07.04.2015 09:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.