16 Aralık 2015 Çarşamba 22:01
Keban'da 102 çiftçiye 7 bin 470 badem ve ceviz fidanı dağıtıldı

 

Keban İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, 102 çiftçiye badem ve ceviz fidanı verildi. Bu kapsamda, Fransa orijinli Ferragnes Ferradeul isimli badem fidanından 6 bin 800 adet, yine Fransız orijinli Fernor ve Güney Amerika orijinli Chandler ceviz fidanından toplam 670 adet dağıtıldı.

Dağıtım töreninde konuşan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaddin Seçkin, çiftçilere ücretli olarak dağıtılan fidanlara ilginin yüksek olduğunu ve bu durumun ilçe tarımı adına sevindirici olduğunu söyledi. 

Söz konusu fidanların Keban’da ilk defa dikildiğini ve yerli türlere göre geç çiçek açması nedeniyle ilkbaharda yaşanan erken don olaylarından etkilenmediğini belirten Seçkin, "Yaptığımız bu çalışma ile ülkemizin ithalatını bir nebze olsun azaltmayı ve çiftçimizin kazancının arttırılmasını hedefledik. Önümüzdeki yıllarda aynı şekilde badem ve cevizler getirterek bu sayıyı arttırmayı amaçlıyoruz. Ayrıca 2016 yılı için zeytin fidanı planımız bulunuyor" diye konuştu. 

Seçkin, Orman Bölge Müdürlüğü'nden talep ettikleri 5 bin badem fidanının ise önümüzdeki günlerde ücretli badem alan çiftçilere ücretsiz dağıtılacağını kaydetti.

Son Güncelleme: 16.12.2015 22:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.