26 Mayıs 2016 Perşembe 18:48
Keban'da 2. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği

 Keban'da, 2. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği düzenlendi.

Keban Belediyesi tarafından ikincisi bu yıl düzenlenen şenlik, EÜAŞ Yaşam Vadisi'nde yapıldı.

Şenlik kapsamında, öğrenciler arasında sandalye kapmaca, balon patlatma, çuval yarışı, mendil kapmaca, ördek yürüyüşü, yumurta taşıma, ip atlama, yakan top, topaç çevirme, top yetiştirme oyunları yapıldı.

Şenlikte gönüllerince eğlenen çocuklar, düzenlenen yarışlarda da hünerlerini sergiledi.

Etkinlikte konuşan Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, şenliği düzenleme amaçlarının unutulmaya yüz tutan sokak oyunlarının yeni nesillere aktarılması ve çocuklara ekip çalışmasının önemini öğretmek olduğunu belirtti.

Her geçen yıl şenliklerin daha kapsamlı yapılacağını belirten Atlı, "Önümüzdeki yıllarda şenlik kapsamına, Hacivat Karagöz, Nasrettin Hoca, Keloğlan, İbiş gibi oyunları katarak kültür oyunlarımızı da öğretmeye çalışacağız." dedi.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, ödülleri ilçe protokolü tarafından verildi.

Etkinliğe, Keban Kaymakamı Hayrettin Baskın, İl Mili Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, Keban Cumhuriyet Savcısı Cihan Koray Çiftçi, Keban Müftüsü Abdulhamid Pehlivan, AK Parti İlçe Başkanı Ömer Kaya, kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

Keban'da 2. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği

Keban'da 2. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği

Keban'da 2. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği

Keban'da 2. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği

Son Güncelleme: 28.05.2016 18:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.