03 Ağustos 2016 Çarşamba 10:38
Keban'da Hacı Adayları Uğurlandı

 Elazığ'ın Keban ilçesinde hacca gidecek 15 hacı adayı için uğurlama programı düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen program Fırat Cami müezzini Hasan Ercan'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Keban Müftülüğü ilahi grubu tarafından ilahiler okundu.

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, "Rabbim inşallah onları layık bir şekilde gidip dönmeyi nasip etsin, cennetini nasip etsin, haclarını kabul etsin. Oralarda da inşallah bizleri unutmasınlar. Hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum. Allah'a emanet olun." diye konuştu.

İlçe Müftüsü Abdulhamid Pehlivan da hac günlerinin, hacı adaylarının heyecan basamaklarını tırmandıkları günler olduğunu ifade etti.

Her hacının evinde tatlı bir telaş olduğunu belirten Pehlivan, "Kolay değil mahşerin provasına çıkacak. İhramını kefeni bilecek, geride bıraktıklarını Allah'a emanet edecek ve Hazreti İbrahim'in binlerce yıl öteden gelen davetine koşacak. Yeryüzünün göbeğine, insanlığın ilk misafirhanesine, dünyanın ilk mabedine yürüyecek." şeklinde konuştu.

Gidenlerin haccının şimdiden mübarek olmasını dileyen Pehlivan, "Gidemeyenlere Allah kapılar açsın." dedi.

 

Son Güncelleme: 23.08.2016 12:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.