25 Nisan 2016 Pazartesi 17:48
Liselilerden Bayırbucak'a Un Yardımı

Elazığ'da, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği'nin başlattığı kampanya kapsamında, Mehmet Koloğlu Anadolu Lisesinin öğrencileri Bayırbucak Türkmenlerine bir tır un yardımında bulundu.

Yardım tırının gönderilmesi dolayısıyla lisede düzenlenen törende konuşan İHH Elazığ Şubesi Başkan Yardımcısı Nihat Aydın, ocak ayında başlattıkları kampanya ile Suriye ve Bayırbucak'a daha önce 17 tırdan oluşan bir yardım konvoyu gönderdiklerini belirtti.

Kampanyaya Elazığ halkının yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Aydın, un kampanyasının sona ermesine rağmen halkın yardımını devam ettirdiğini belirterek, ''Kampanyamızı çeşitli şekillerde kaçırmış olan kardeşlerimiz yardım konvoyunun devam etmesini istediler. Tabi biz de bu isteklere kayıtsız kalamazdık. Bu yardım diğerlerinden daha önemlidir. Çünkü bu tıra katkı öğrencilerimizindir.'' dedi.

Öğrencilerden Aydıncan Göndoğdu ise tüm İslam coğrafyasındaki çatışmaların son bulması, barış ve kardeşliğin hüküm sürmesi temennisinde bulunarak, şöyle konuştu:

''Asrımızın Çanakkalesi olan Bayırbucak maalesef bugün işgal altında ve bundan dolayı çok üzgünüz. Okulumuzda bir kermes düzenledik ve bu kermesten elde ettiğimiz gelirle de Bayırbucak'a un göndereceğiz. Batılı emperyalist güçlerin karanlık ve kirli oyunları maalesef Ortadoğu'yu ve coğrafyamızı kana bulamış durumda. Batı'nın bu oyunu da inşallah bozulacaktır. Elimizden geldiğince Bayırbucaktaki Türkmen kardeşlerimize, dertlerine bu gibi yardımlarla derman olmaya çalışacağız.''

Öğrencilerden Elif Özet ise zulüm gören Müslümanlara yardımda bulanabilmek için kermes düzenlediklerini belirterek, ''Gönül isterdi ki zulüm gören tüm ümmete yardım edelim. Elimizden gelen şimdilik bu kadardı. Biz bu yolda bir bayrak açtık, diğer okullarında bu bayrağı devir almalarını istiyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 25.04.2016 19:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.