20 Haziran 2015 Cumartesi 13:49
Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler

Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şubesi Başkanı Recep Koca, Mısır'ın darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen müebbet hapis ve idam cezalarını kınadı.

Koca, yaptığı yazılı açıklamada, Mısır’da gerçekleşen darbenin ardından hukuksuzluklar ve adaletsizlikler sebebiyle Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler mensubu 108 kişiye verilen idam kararın askeri cunta tarafından verilen kabul edilemez bir karar olduğunu belirtti.

İdam kararları ve cezaların hiçbir şekilde insan hakları, özgürlükler ve adaletle bir ilgisi olmadığı gibi insanların temel hak ve hürriyetlerinin ayaklar altına alındığı bir karar olduğunu ifade eden Koca, şunları kaydetti:

 "Mısır’da olup bitenleri sadece bir hukuk skandalı olarak değerlendirmek elbette yanlıştır.  Yaşanılan süreç, yeryüzünün enerji kaynaklarını yağmalayarak, kendinden olmayan insanları ücretli köleler haline getirerek, kendilerine itaat etmeyenleri de imha ederek mevcut dünya düzenini işleten ırkçı emperyalizmin örtülü işgalinin yansımasıdır. Alınan bu kararın Mısır’ı bir iç savaşa sürükleme ihtimali de bizi endişelendirmektedir."

Mısır’da, Suriye’de, Irak’ta, Lübnan’da, Yemen’de, Bangladeş’te, Afganistan’da, Pakistan’da emperyalist güçler tarafından aynı coğrafyanın insanları arasına kin ve nefret tohumları ekildiğini savunan Koca, "İslam toplumlarının yöneticilerinin batının boyunduruğu altından kurtulup yeniden İslam birliğini tesis etmek için bir araya gelmeleri gerekmektedir. Yaşanan bu zulümlerin son bulması için derhal bir adım atılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 20.06.2015 13:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.