29 Kasım 2015 Pazar 17:16
Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Cengiz Erdur'un cenazesi Elazığ'da son yolculuğuna uğurlandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenin ardından uçakla Elazığ Havalimanı'na getirilen şehit Erdur'un Türk bayrağına sarılı naaşı, buradan alınarak konvoy eşliğinde Abdullah Paşa Mahallesi'nde bulunan ağabeyi Adem Erdur'un oturduğu apartmanın önüne getirildi.

Sokağı dolduran şehidin yakınları Erdur'un cenaze aracındaki naaşı başında gözyaşı döktü. Okunan Kur'an-ı Kerim ve duaların ardından şehidin cenazesi, Sürsürü Mahallesi'ndeki Mevlana Camisi'ne götürüldü.

Buradaki törene katılan şehidin eşi Melek ve annesi Ayşe Erdur güçlükle ayakta durabildi.

Müftü Peyami Güngör tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehit Erdur'un cenazesi, Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Emniyet Müdürü Nihat İşlek, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Tarih Öztürk ve Ejder Açıkkapı ile meslektaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Törene katılan protokol üyeleri, şehidin yakınlarına taziye dileklerini iletti.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlerce güvenlik güçlerine açılan ateş sonucu yaralanan 2 polis memuru şehit olmuş, sonrasında çıkan çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetmiş, 1 polis memuru ile

Son Güncelleme: 29.11.2015 17:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.