05 Mart 2016 Cumartesi 17:38
Şehit Uzman Çavuş Yılmaz Son Yolculuğuna Uğurlandı

 Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Uzman Çavuş Musa Yılmaz'ın cenazesi, Elazığ'da düzenlenen törenle defnedildi.

26 yaşındaki şehit Yılmaz'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, İzzetpaşa Camisi'ne getirildi. Şeker hastası olduğu öğrenilen, cenazeye tekerlekli sandalyeyle katılan şehidin babası Sultan Yılmaz, teröre lanet ederek, "Lanet olsun, Musa'ma uzanan eller kırılsın. Ben başka ne diyeyim? Lanet ediyorum. Allah'ından bulsunlar. Benim içim yanıyor. Vurduğun kimdir, vurdukların kimdir? Allah belasını versin" diye konuştu.

Şehit oğlunun tabutuna sarılan baba Yılmaz, "Sana uğurlar olsun Musa'm. Hakkım sana annenin ak sütü gibi helal olsun Musa'm. Hepiniz Musa'ma helal ediniz. Kurban olayım Musa'm sana" dedi.

Törene katılan eski MHP Milletvekili Meral Akşener de şehidin babası Yılmaz'ın yanına giderek, taziye dileklerini iletti.

Elazığ Müftüsü Peyami Güngör tarafından kıldırılan namazın ardından şehidin naaşı, top arabasına konularak bir süre tören mangası eşliğinde taşındı.

Daha sonra cenaze nakil aracına konulan tabuta sarılan şehit Yılmaz'ın kız kardeşi, "Musa ağabey gitme. Ne olur gitme, kal Musa ağabey. Kalk, kalk, bu kadar insan seni bekliyor, kalk" diyerek gözyaşı döktü.

Törene katılanların tekbirleri ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları eşliğinde Garnizon Şehitliği'ne götürülen şehidin naaşı, burada toprağa verildi.

Törene Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Tunceli Valisi Osman Kaymak, AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş, Elazığ Emniyet Müdürü Nihat İşlek, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, şehidin ailesi ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Uzman Çavuş Yılmaz, dün, Şırnak'ın İdil ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşmüştü.

Son Güncelleme: 05.03.2016 22:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.