10 Aralık 2015 Perşembe 19:03
Sur'daki tarihi camiye terör saldırısı

 

Dağ,  adı her ne olursa tüm terör hareketlerinin insanlara acıdan ve göz yaşından başka hiçbir şey sağlamadığını ve toplum her kesiminin bunun farkına vararak terörün karşısında durması gerektiğini belirtti.

Yaşanan terör olaylarının ülkedeki barış süreci gibi ülkenin kalkınmasına ve geleceğine de zarar verdiğini ifade eden Dağ, Türkiye'de yaşayan her kesimden insanın terör olaylarından dolayı rahatsızlık duyduğunu bildirdi.

Dağ, ''Türkiye'de yaşayan Müslümanlar, Hristiyanlar, Yahudiler, Alevisi, Sünnisi, Türk'ü, Kürt'ü kim olursa olsun madem ki bu topraklarda birlikte oturuyoruz ve yaşıyoruz kardeş gibi yaşamamız lazım. İnsanlığa zarar veren terördür. Rahat rahat oturun yerinizde, insanlara zarar vermeyin. Şimdi bakıyorsunuz her yerde terör var, öldürüyorlar. Hakkınız yoktur, insanları niye öldürüyorsunuz?'' şeklinde konuştu.

- Tüm ibadethaneler kutsaldır

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör saldırısı sonucu kentin ilk Osmanlı eseri Fatih Paşa Camii'nin büyük ölçüde zarar gördüğünü anımsatan Dağ, caminin bir ibadethane olmasının yanı sıra tarihi değere de sahip olduğunu vurguladı.

Saldırının, insanlıkla bağdaşmayan anlamsız bir saldırı olduğunu kaydeden Dağ, kutsal olan ibadethaneleri insanların değil zarar vermek, gözü gibi koruması gerektiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

''Bu ibadethaneler kilise olsun, cami olsun, havra olsun bomba atmak, yıkmak veya ateşe vermek Allah bunu kabul etmez ve bunu yapanlara büyük bir bela verecektir inşallah. Çünkü bu yerlerin içlerinde her gün ibadet ediliyor. İbadet ne demektir? İnsanlar camiye, kiliseye ve havraya ne için geliyor? Dua ediyor, Allah'tan iyilik, merhamet, iman, güzellik ve mutluluk istiyor. Yakıp yıkmak değil.''

Türkiye'deki terör olaylarının bir an önce sona ermesi temennisinde bulunan Dağ, ''Tüm halkımıza Müslüman, Hristiyan, Yahudi olsun en güzel dualarımızı ediyoruz. Allah sulh selamet versin, kötü insanlar uzak olsun bizden. Türkiye'ye Allah rahatlık versin, bütün İslam alemine dualar diliyorum'' dedi.

Son Güncelleme: 10.12.2015 19:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.