16 Mart 2016 Çarşamba 16:28
Tkdk Elazığ İl Koordinatörlüğü'ne 239 Proje Başvurusu Yapıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ İl Koordinatörlüğüne, IPARD 2 birinci başvuru çağrı ilanı hayvancılık sektöründe toplamda 498 milyon lira yatırım tutarlı 239 proje başvurusu yapıldığı bildirildi.

TKDK Elazığ İl Koordinatörü Turan Karahan, yaptığı açıklamada, 18 Aralık 2015 tarihinde çağrısına çıkılan IPARD 2 birinci başvuru çağrı ilanı hayvancılık başlığında, proje alımlarının 11 Mart 2016 tarihi itibariyle sona erdiğini belirtti.

Elazığ İl Koordinatörlüğü'ne süt hayvancılığı, kırmızı et hayvancılığı, kanatlı et ve yumurta tavukçuluğu sektörlerinde toplam 239 proje başvurusu gerçekleştiğini ifade eden Karahan, gelen projelerin toplam yatırım bedelinin yaklaşık 498 milyon lira, verilecek hibe bedelinin ise yaklaşık 237 milyon lira tutarında olacağını söyledi.

Bu sonuçlarla Elazığ İl Koordinatörlüğü olarak Türkiye genelinde IPARD programının uygulandığı 42 il arasında, hem proje sayısı hem yatırım bedelinde rekor kırarak birinci sırada yer aldıklarını aktaran Karahan, Türkiye geneli 712 süt üretimi projesinin 34 tanesi, 951 kırmızı et üretimimin 58 tanesi ve 659 kanatlı et üretiminin 146 tanesinin kendilerine ait olduğunu kaydetti.

Üretici, çiftçi ve yatırımcıların kurumlarına yoğun bir ilgi gösterdiğini belirten Karahan, "IPARD 2 birinci başvuru çağrı döneminde alınan bu projelerin incelemeleri il koordinatörlüğü ve merkez teşkilatı tarafından yapılacak ve kontroller neticesinde kabul gören projelerle sözleşme imzalanacaktır. Aynı çağrı kapsamında tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi başlığındaki sektörlere yönelik proje kabulleri 22 Nisan 2016 tarihine kadar devam edecektir" diye konuştu.

Son Güncelleme: 16.03.2016 20:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.