10 Haziran 2015 Çarşamba 19:01
TÜGVA Elazığ Şubesi açıldı

ELAZIĞ  - Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkanı İsmail Emanet, "Çıktığımız bu yolda gençlerimizin dertleriyle dertlenerek, onların her türlü maddi manevi gelişimine katkı sağlayarak, onları alanında uzman, donanımlı kendini geliştiren, kendi kültür ve medeniyetine sahip çıkan inançlı gençler olarak yetiştirmek en büyük arzumuzdur" dedi.

Emanet, TÜGVA Elazığ Şubesinin açılışında yaptığı konuşmada, vakıflarının 41. şubesini Elazığ'da açmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

TÜGVA olarak yeni Türkiye'nin oluşmasında yer alacaklarını ifade eden Emanet, "Çıktığımız bu yolda gençlerimizin dertleriyle dertlenerek, onların her türlü maddi manevi gelişimine katkı sağlayarak, onları alanında uzman, donanımlı kendini geliştiren, kendi kültür ve medeniyetine sahip çıkan inançlı gençler olarak yetiştirmek en büyük arzumuzdur" ifadesini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan ise Türkiye'nin gururla bahsedilen genç nüfusu üzerinde bazen yeterince mesai harcanmadığını söyledi.

Bu anlamda TÜGVA'nın önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini belirten Erdoğan, "Bu, ülkemizin bugünü için ama aslen geleceği için çok kıymetlidir. Bu kıymetin farkında olup, bu ve bu gibi kuruluşlara, vakıflara ve çalışmalara destek veren tüm kişi ve kurumlara buradan teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

TÜGVA'da görev alan gençlere teşekkür eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sizler, 'Rahatım yerimde, keyfime bakayım' demediniz veya 'Kariyer, para, pul, bunlar çok önemli, bunlara vakit ayırayım' demediniz. Sosyal hayattaki ihtiyaçlara kulak tıkamadınız. Sizler, bu ülkenin gençlerinin ihtiyaçlarıyla ilgilenmek için bu ülkenin gençlerinin niteliğini yükseltmek için bu eşsiz potansiyeli hayata geçirmek için harekete geçtiniz. Dünya sistemindeki çarpıklıkların görülmemesi, alternatif geliştirilmemesi için vaktimizi, aklımızı ve hatta bedenimizi sığ işlerle meşgul tutmaya çalışan bir düzene mahkum olmadınız. 'Dünya bunlardan ibaret değil' dediniz." 

Konuşmaların ardından, Erdoğan ve Emanet protokol üyeleriyle açılış kurdelesini kesti. Katılımcılar, daha sonra vakıf binasını gezdi.

Son Güncelleme: 10.06.2015 19:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.