19 Temmuz 2016 Salı 14:28
Türkiye Şehidlerini Uğurluyor.

ELAZIĞ  - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olan polis memuru Eyyüp Oğuz'un cenazesi memleketi Elazığ'da toprağa verildi.

Şehit Oğuz'un Türk bayrağına sarılı naaşı, meslektaşlarının omuzlarında İzzetpaşa Camisi'ne getirildi. Şehidin cami avlusundaki yakınları cenazeye gül suyu döktü. Naaşın yanına gelen baba Tevfik Oğuz, "O tabuta ben gireydim yavrum" diyerek, gözyaşı döktü.

İl Müftüsü Peyami Güngör'ün kıldırdığı cenaze namazı ve okunan duaların ardından şehidin naaşı, cenaze nakil aracına taşındı.

Törene katılan Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ve Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, teselli etmeye çalıştıkları Tevfik Oğuz'un koluna girerek bir süre birlikte yürüdü.

Şehidin cenazesi, götürüldüğü Harput Polis Şehitliği'nde defnedildi.

Törene, şehidin eşi Neşe, çocukları Ataman (15) ve Arda Oğuz (9), annesi Penbe Oğuz, meslektaşları ile çok sayıda vatandaş da katıldı.

8 kardeşi bulunan ve bir kardeşi de kendisi gibi polis memuru olan şehit Oğuz'un 22 yıllık meslek hayatında Irak, Suriye ve Libya'da da görev yaptığı öğrenildi.

Oğuz'un, FETÖ darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda şehit olduğu belirtildi.

 

Son Güncelleme: 19.07.2016 14:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.