14 Kasım 2015 Cumartesi 08:29
Türkiye'den kimsesiz Kazak çocuklara yardım edildi

 

Kentin kültürünü yansıtan ve Elazığlı girişimci kadınların yaptığı el emeği göz nuru dantel, oya, örgü, nakış, takı, taş işlemeciliği, süs eşyaları ve benzeri pek çok üründen oluşan yardımlar, Elazığ'ın kardeş şehri olan Astana'da Kazakistan Büyükelçiliği tarafından organize edilen hayır kermesinde satışa sunularak, geliri kentteki kimsesiz çocuklara bağışlanacak.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kazakistan Büyükelçiliğinin kendilerini arayarak kardeş şehir Astana'da 6 Aralık'ta kimsesiz çocuklar yararına düzenleyecekleri hayır kermesi için yardım talebinde bulunduklarını belirtti.

Belediye olarak bu yardım talebine olumlu cevap verdiklerini aktaran Yanılmaz, kentteki kadın girişimcilerden satın aldıkları el emeği göz nuru ürünleri Kazakistan Büyükelçiliği aracılığıyla Astana'ya gönderdiklerini bildirdi.

Yanılmaz, ''Kermeste Elazığımızın yöresel ürünlerini tanıtmış olacağız. Ayrıca, kermeste satılan ürünlerden elde edilecek gelir kimsesiz çocukların yararına kullanılacak. Dolayısıyla hem Elazığımızı Astana'da tanıtmış olacağız hem de kimsesiz çocuklara yardım etmiş olacağız'' dedi.

Sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak bu tür yardım taleplerine imkanları doğrultusunda cevap vermeye çalıştıklarını ifade eden Yanılmaz, belediye olarak her zaman yoksulun ve kimsesizin yanında olacaklarını kaydetti.

Son Güncelleme: 14.11.2015 08:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.