04 Nisan 2016 Pazartesi 11:13
Yaralı Ve Hasta Hayvanlara 'Şifa' Dağıtıyorlar

Fırat Üniversitesi (FÜ) Veteriner Fakültesi bünyesinde kurulan hayvan hastanesi, tam donanımlı altyapısı ile 9 yıldır yabani ve evcil hayvanlara hizmet ediyor.

FÜ Veteriner Fakültesince 2007 yılında oluşturulan, ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca onaylanan ve Avrupa Veteriner Hekimleri Birliğine de akredite olan hastane, bu alanda Türkiye'deki ilk 4 fakülte hastanesi içerisinde yer alıyor.

Başhekim İbrahim Canpolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun tek tam donanımlı hayvan hastanesi olduklarını, Hakkari'den Şırnak'a kadar bölgedeki tüm yabani ve evcil hayvanlara hizmet verdiklerini söyledi.

Hasta hayvanların ayakta veya yatırılarak tedavisi ve veteriner hizmetleriyle her türlü donanıma sahip olduklarını ifade eden Canpolat, "2014 yılında 3 bin 653, 2015'te ise 4 bin 422 hayvanın tedavisini gerçekleştirdik." dedi.

- Sokak hayvanlarına da sahip çıkıyorlar

Canpolat, toplum yararına hizmet kapsamında Elazığ Belediyesi Veteriner Müdürlüğü ile imzaladıkları protokol çerçevesinde, sokak hayvanlarının da bakım ve tedavisini yaptıklarını dile getirdi.

Belediye ekiplerince cadde ve sokaklarda trafik kazası sonucu yaralanmış, herhangi bir hastalığı veya travması bulunan kedi ve köpek gibi sokak hayvanların hastanelerine getirilerek tedavilerinin yapıldıktan sonra tekrar alındıkları noktaya bırakıldığını anlatan Canpolat, ''2015 yılında, 700'ü trafik kazası nedeniyle olmak üzere hastanemize bin 385 köpek getirildi.'' ifadesini kullandı.

- ''Kazaya uğramış hayvanları sokakta bırakmayalım''

İbrahim Canpolat, sokak hayvanlarının şehir hayatının bir parçası olduğunu ve insanlar kadar onların da yaşama hakkı olduğunu vurgulayarak, çocuklarda merhamet duygusunun gelişmesi için küçük yaşlarda hayvan sevgisi aşılamanın önemine dikkat çekti.

Hastanelerine zaman zaman kazaya uğramış kedi ve köpeklerin getirildiğini belirten Canpolat, bunların çoğu zaman vatandaşlar tarafından bulunarak getirildiğini söyledi.

Canpolat, şöyle konuştu:

''Bazı duyarsız sürücüler kazanın ardından bunları bırakıp gidiyor. Bazen kan kaybından, bazen açlık ve susuzluktan dolayı hayatlarını kaybedebiliyorlar. Bu nedenle vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını istiyoruz. Bu hayvanların hastanemize getirildiği zaman en iyi şekilde tedavi edileceğinin bilinmesi gerekir. Kazaya uğramış hayvanlarımızı lütfen sokakta bırakmayalım."

Canpolat, bölgedeki askeri birliklerle yaptıkları protokol kapsamında, askeri amaçlı arama kurtarma faaliyetleri sırasında, trafik kazasında ve terör saldırılarında yaralanan eğitimli köpeklerin de tedavisini gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 04.04.2016 19:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.