26 Mayıs 2016 Perşembe 11:43
Yöresel Kıyafetlerle Spor Yapıyor

Elazığ Belediyesince kadınlara ücretsiz hizmet veren spor merkezlerinde ev hanımları spor yaparak hem stres atıyor hem de kilolarından kurtuluyor.

Belediyenin hizmete sunduğu iki spor merkezi, özellikle ev kadınlarından yoğun ilgi görüyor. Yaşları 15 ile 65 arasında değişen bin 800 kadın, spor merkezlerinde uzmanlar eşliğinde birçok spor aletini kullanma şansı buluyor. Gruplar halinde pilates dersi de alan kadınların bazıları, yöresel kıyafetleri olan şalvarlarıyla spor yapıyor. Şalvarla spor hareketlerini daha rahat yapma imkanı bulan kadınlar, mekik çekiyor, ağırlıklık çalışıyor.

Spor merkezine gelen 3 çocuk annesi Züleyha Ulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arkadaşlarının tavsiyesiyle spora başladığını söyledi.

Spora başladıktan sonra yaşamının değiştiğini kaydeden Ulu, "Günlerden, gezmelerden ziyade burayı sevdim. Burası bize daha iyi geldi. Günümüz burada güzel geçiyor. Spor merkezine gelmeye başladıktan sonra hayatımda çok şey değişti. Başta kilo verdim. Bu eşimin de benim de çok hoşuma gitti. Hayata bakışım değişti. Özgüvenim gelişti." diye konuştu.

Kendine vakit ayırmak ve kilo vermek için spor merkezine geldiğini ifade eden Lerzan Sever de "Burada arkadaşlarla görüşüyoruz, sosyalleşiyoruz. Günlere gitme amacımız sosyalleşmekti. Burada da arkadaş ediniyoruz." dedi.

Emine Dar ise spora başladıktan sonra 8 kilogram verdiğini dile getirdi.

Geçen yıl evlendikten sonra eşinin işinden dolayı Elazığ'da yaşamaya başladıklarını belirten Ukraynalı Oksana Kaçmaz, "Ukrayna'da benim hayatım çok hareketliydi ama buraya gelince evde oturuyorum ve sadece yemek yiyorum. Onun için ben de buraya geliyorum." ifadelerini kullandı.

Altın gününde tanıştığı bir arkadaşının vesileyle spor merkezine geldiğini kaydeden Seval Koçak ise merkezde ortamın çok güzel olduğunu ve çok memnun olduklarını anlattı.

Son Güncelleme: 27.05.2016 19:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.