23 Mart 2016 Çarşamba 17:03
Yüksekova'daki Terör Saldırısı

 Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Muammer Faruk Salgar'ın cenazesi, memleketi Elazığ'da düzenlenen törenle toprağa verildi.

Evli ve 1 çocuk babası olan Salgar'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, İzzetpaşa Camisi'ne getirildi. Şehidin eşi Ayşegül Salgar, 9 aylık bebeği Eymen'le tabuta sarılarak, "Senin o tabutuna kurban olayım. Sana nasıl kıydılar. Eymoşum gel, babana bak. Eymoşum, baba, baba. Babana kıydılar senin. Ben sana kurban olurum Faruk'um. Ben seni çok seviyorum." diye gözyaşı döktü.

Ayakta duramadığı için sandalyede oturan şehidin babası Halil ve kardeşi Gökhan Salgar da tabuta sarılarak ağladı. Şehidin kız kardeşi Gizem Salgar da "Şimdi bu kardeşim mi? Bir dokunabilir miyim? Belki ölmemiştir." diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

Cenazeye daha önce şehit olan Uzman Çavuş Musa Yılmaz'ın babası Sultan Yılmaz ve şehit polis memuru Burhan Gatfar'ın babası Zeki Gatfar da katıldı. Gatfar, naaşın yanına gelerek, "Oğluma selam söyle." dedi ve ağladı.

İkindi namazının ardından İl Müftüsü Peyami Güngör tarafından kıldırılan cenaze namazının sonrasında şehidin naaşı top arabasına konuldu. Burada da tabuta sarılan eşi Ayşegül Salgar, "Seni çok seviyorum." dedi.

Şehidin naaşı tören mangası eşliğinde bir süre top arabasında taşınırken, cenazeye katılan vatandaşlar da tekbir getirerek, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Ne mutlu Türküm diyene" ve "Şehidim hakkını helal et bize" şeklinde sloganlar attı.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Muammer Faruk Salgar'ın cenazesi, Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

Törene, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş, şehidin ailesi ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda dün çıkan çatışmada 2 polis memuru ve 1 asker şehit olmuş, 9 güvenlik görevlisi de yaralanmıştı.

Son Güncelleme: 23.03.2016 17:46
Anahtar Kelimeler:
şehitElazığDefin
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.