30 Ocak 2018 Salı 15:59
Başkan Yanılmaz,  “Yerel basın ne kadar güçlüyse şehir o kadar ayakta olur”

Yerel basının ne kadar güçlüyse şehrin o kadar ayakta olduğunu belirten Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, basının kenetlenip birbirine sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Semih Erdem ile birlikte yeni bir döneme başlayan Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyetine (FHGC) ilk ziyaret Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz tarafından gerçekleşti. FHGC Başkanı Erdem ve yönetim kurulu üyeleriyle sohbet eden Başkan Yanılmaz, basının önemine değindi.

Cemiyet kongresinin hayırlı uğurlu olmasını dileyen Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz “ Kongreler hem bir nöbet değişimi hem de geçmişin yaptıkları ile gelecekte yapılacakların değerlendirildiği önemli yerlerdir. Yeni oluşan yönetime ben başarılar diliyorum. Cemiyetler sadece yereldeki basını kontrol eden takip eden yönlendiren değil, aynı zamanda yerelden ulusal ve uluslararası alana açılan yerlerdir” dedi.

Yerel basın ne kadar güçlü, ne kadar şehri desteklerse şehrin o kadar ayakta olduğunu vurgulayan Başkan Yanılmaz, “Ben basınla bir araya geldiğimde söylüyorum. Her haberi haber gibi görmemek lazım. Haberin merkezine şehri koymak lazım. Şehrin faydasına olacak şehri ileriye götürecek büyütüp zenginleştirecek haberlerle şehri gündeme taşımak lazım. Öyle haberler olsun ki, yurt içinde ya da yurt dışında okuyan, izleyen , dinleyen ’bende bu şehre gitmeliyim’ desin” diye konuştu.

Basının kenetlenip bir birine sahip çıkması gerektiğine de dikkat çeken Yanılmaz, “Biz hep birlikte bu şehirdeki problemlerde çözüm ortağıyız. Kimse kimsenin rakibi, düşmanı değil. Çözüm ortağı olduğumuzda göreceğiz ki bu şehir de problem filan kalmaz. Çözüm ortağı yerine rakip gibi görüldüğünde problem olmayan şeylerinde problem olduğunu görürüz. Ben inanıyorum ki, cemiyet bu yönetimiyle Elazığ’a bir katma değer sağlayacaktır. Bu şehrin menfaatine olan bir çok icraata imza atacaktır. Sizin bu icraatlarınıza gücümüzün yettiğince bizde destek olacağız ”diyerek sözlerini tamamladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren FHGC Başkanı Semih Erdem ise “Bu ziyaret bize onur verdi. Amacımız burada bir birliktelik oluşturmak. Elazığ’da uyduda ve yerelde televizyonlarımız, üniversite kanalı, günlük yayın yapan 4 yerel gazetemiz ve haftalık yayın yapan gazetelerimiz var. Bunların hepsini bir çatı altında toplayarak bir güç halinde Elazığ’ın tanıtımı nasıl olur bunun gayreti içerisinde olacağız. Bir diğer amacımız ise 3 cemiyetin birleşmesidir. Diğer cemiyetteki arkadaşlarımızı da bir araya getirmek. Her şey Elazığ için ve biz Elazığ için varız. Çabamız da çalışmalarımız da bu yönde olacak” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.