31 Ocak 2018 Çarşamba 16:08
Rektör Demirdağ; “Basın 4’üncü güç, bu gücün kıymetinin bilinmesi gerekir”

Basının dördüncü güç olduğunu ve bu gücün kıymetinin bilinmesi gerektiğini belirten Fırat Üniversitesi(FÜ) Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, hep birlikte çalışarak hem şehre hem de ülkeye hizmet etmenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Semih Erdem ile birlikte yeni bir döneme başlayan Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyetini (FHGC) ziyaret etti. FHGC Başkanı Erdem ve yönetim kurulu üyeleriyle sohbet eden Rektör Demirdağ, basının önemine değindi.

FHGC’nin 30 yıldır tarafsız ve ilkeli bir duruş sergileyerek hizmetini devam ettirdiğini vurgulayan FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, “Cemiyet birçok gazetenin birleşmesini sağladı. Böylece basının sesi daha gür çıktı. Bu vesile ile değerli başkanımızı ve ekibini yeni dönemde seçilmelerinden dolayı kutluyorum. Daha öncede olduğu gibi bu dönemde de cemiyetin başarılarının devamını istiyorum. Basın dördüncü güç. Bu değeri hepimizin ve en çok da basın mensubu arkadaşların bilmesi gerekiyor” dedi.

FHGC ile iş birliğine devam edeceklerini ifade eden Demirdağ “Bizler aynı amaca hizmet eden bireyleriz. Kimimiz kurumlarda ve kimimiz cemiyetlerde yöneticilik yapmaktayız. Hep birlikte çalışarak hem şehrimize hem de ülkemize hizmete etmenin gayreti içerisindeyiz. Başarılarınızın devamını diliyorum” diye konuştu.

Cemiyet olarak yeni bir birliktelik oluşturduklarını dile getiren FHGC Başkanı Semih Erdem, “ Basını bir tek çatı altında toplamak istiyoruz. Elazığ’da üzerimize düşen neyse onu yapıyoruz. Hep birlikte bir gemideyiz. Bizler kamuoyunun gözü, kulağı ve diliyiz. Bunu da tarafsız olarak yapmalıyız. Yapıcı eleştirilerde bulunarak hareket ediyoruz. Üniversite basın iş birliği konusunda desteğinizi istiyoruz. Her şey Elazığ’ın gelişmesi için"ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.