17 Haziran 2015 Çarşamba 21:08
Ağrı'da Ramazana Doğru

Ağrı'da Ramazana Doğru


AĞRI - Ağrı'nın Eleşkirt ilçesindeki camilerde 11 ayın sultanı ramazan ayı dolayısıyla mukabele okunmaya başlandı.

Eleşkirt İlçe Müftüsü Alaattin Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da mukabelelere başladıklarını belirtti.

Güzel sesli bir hafızın belli makamlara uyarak ahenkli bir musikiyle okuduğu Kur'an-ı Kerim'in, gerçekten insanları farklı biçimde etkilediğini ifade ederek, "Bir taraftan böyle manevi bir lezzeti tatmak, bir taraftan da Kur'an okunurken takip ederek hatim indirmek, ayrıca yanlış okuma riskini de ortadan kaldıracak olması ayrı bir memnuniyet verir. Kur'an-ı okumasını bilmeyenlerse sadece hafızın okuyuşunu dinleyerek, onun makamlar arasında yaptığı gezintiyle bir musiki ziyafetine dönüştürdüğü kıraatın tadını çıkartmaya çalışırlar" dedi.

 

agrida-ramazana-dogru-004.jpgagrida-ramazana-dogru-005.jpgagrida-ramazana-dogru-006.jpg

Son Güncelleme: 13.11.2016 16:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.