25 Nisan 2015 Cumartesi 18:25
Eleşkirt Seçim Büro açılış

AĞRI- HDP Ağrı’daki seçim çalışmalarının startını Eleşkirt ilçesinde açılan ilk seçim bürosu ile verdi.


Milletvekili aday listelerinin açıklanmasının ardından aday gösterildikleri seçim bölgelerine giden HDP'li milletvekili adayları, seçim çalışmalarını bir bir başlatmaya devam ediyor. Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde  açılan seçim büro açılışına HDP Milletvekili Adayları Leyla Zana, Bedran Öztürk, Dilan Dirayet Taşdemir, Mehmet Emin İlhan, Ağrı belediye eş başkanı Mukaddes Kubilay, HDP ve DBP Ağrı il eş başkanları katıldı. Eleşkirt girişinde karşılanan adaylar ilçeye yüzlerce araçlık konvoy ile girdi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği büro açılışı mitinge dönüştü.
Büro açılışından önce HDP adayları halkı selamladı. İlk konuşan HDP Ağrı milletvekili adayı Mehmet Emin İlhan, Kendilerini coşku ile karşılayan her kese teşekkür ettiğini ve alanda görülen coşku 8 Haziranda AKP ye bir cevap olduğunu vurguladı.


Daha sonra konuşan HDP Ağrı milletvekili adayı Dilan Dirayet Taşdemir, Geçen sene Ağrı halkı kahramanca bir tarih yazdığı ve 7 Haziranda aynı şekilde Ağrı halkı yeni bir tarih yazacağını söyledi.


7 Haziran da tarihi bir seçim olacağını belirten HDP Ağrı milletvekili adayı Berdan Öztürk, “ İnanıyorum ki gördüğüm bu heyecan 8 Haziran da tüm ampulleri söndürecek. Bu duygularla hepinizi selamlıyorum” dedi.


‘ Bir olduğumuz zaman Önderlik aramızda olacak’
Büro açılışını yapan HDP Ağrı  Milletvekili adayı Leyla Zana burada bir konuşma yaptı. İlk seçim çalışmalarına Eleşkirt de başladıklarını ve halkın bu heyecanı kendileri için değil, kendi kimliklerinin tanınması için olduğunu  vurgulayan Zana, “ Tüm halkımız özgürlüğe aç. Ağrı plakası 04 tür eğer halkımız bizi 4-0 yapma inanıyorum ki önderliğimizde aramızda olacak. Geleceğimiz için birliğimizi aynı noktada yaptığımız zaman, çocuklarınızın geleceği için inançlarınızı bir yaptığınız zaman o zaman Önderlik yanımızda olacak” dedi.
‘Zaten bunlar sizlere verdiklerinin yüz katını da çalmışlar’
Sistemin yüz yıldır Kürt halkın fikirlerini çaldığını belirten Zana, “ Bu sistem hayallerimizi, malımız, su ve toprağımızı çaldı. Hepsi kendini zengin yaptı. Onun için bunlar sizlere ne verirlerse versinler alın sizin hakkınız. Ama onlara oy vermeyen. Sakın verdiklerini bir borç olarak anlamayın. O verilen yardımlar sizin malınız. Zaten bunlar sizlere verdiklerinin yüz katını da çalmışlar” ifadelerini kullandı.


‘Yansak bile halkımız ile birlikte yanacağız’
Kürt halkının kendi emeği ile kendi geleceğini kuracağını belirten Zana, “ Ağrı’ya bu güne kadar hiçbir şey yapılmamış. Ağrı büyük bir köy gibi duruyor. Bu utanç 13 yıldır iktidarda olanların utancıdır. Bizler her alanı özgürlük alanı yapıyoruz. Cezaevleri bile çok büyük eğitim alanına çeviriyoruz. Bizler zamanında ateşten gömlek giydik. Yansak bile halkımız ile birlikte yanacağız. Kendimize sahip çıkalım. Oylarımız çocuklarımızın geleceği içindir” diye konuştu.


Konuşmalardan sonra HDP adayları ilçede alan taziyeye giderek ailelere taziye dileklerinde bulundu. Taziyelerden sonra HDP adayları ve beraberindekiler ilçeden ayrıldı.,

 

 

eleskirt-secim-buro-acilis.jpgeleskirt-secim-buro-acilis-001.jpgeleskirt-secim-buro-acilis-002.jpg

 

Son Güncelleme: 13.11.2016 16:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.