15 Mart 2015 Pazar 23:01
Eleşkirt'te Halepçe katliamı kınandı

Eleşkirt'te Eğitim-Sen tarafından Halepçe katliamının yıl dönümü nedeniyle yürüyüş düzenlendi.

Merkez Camisi mevkisinden başlayan ve Eğitim-Sen Şube binasının önüne kadar devam eden yürüyüşe Eleşkirt HDP İlçe Başkanı Engin Dursun, DBP İlçe Başkanı Şakir Kılıç, Eleşkirt Eğitim -Sen Başkanı Vedat Şengül, sendika üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Şengül, burada yaptığı açıklamada, 16 Mart 1988'in, insanlığın görmüş olduğu en büyük katliamlardan biri olarak tarihin kara günleri arasındaki yerini aldığını söyledi.

Fotoğraflara bakıldığında vahşetin boyutunun ne denli büyük olduğunun ortaya çıktığını ifade eden Şengül, "Halepçe 20. yüzyılda diktatörlükle yönetim sağlamayı amaçlayan bir caniye karşı direnen halkın kimyasal silahlarla katledilişidir. Asında Halepçe Saddam Hüseyin adındaki diktatör zebaniye karşı direnen mazlum bir halkın şehitlik abidesidir. Yapılan bu katliama konu Kürtler olduğu için özellikle de bütün komşu devletlerin sessiz kalmasını daha acı bir insanlık suçu olarak görmekteyiz" diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.





Son Güncelleme: 13.11.2016 16:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.