13 Mart 2017 Pazartesi 20:33
Eleşkirt'te İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Etkinliği

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatip Lisesi Kültür Salonu'nda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Tarih öğretmeni Hakan Üçdal, yaptığı konuşmada, İstiklal Marşı'nın ülkeye ve millete Mehmet Akif’in duası, aynı zamanda vasiyeti olduğunu ifade ederek, "Ülkemizin her bir ferdinin de en önemli inancı şudur ki ruhumuzu zirvelere çıkaran bu şaheser, kıyamete kadar okunmaya ve canımızdan aziz al bayrağımızı göklerde dalgalandırmaya devam edecektir." dedi.

Öğrenciler tarafından şiirler okunması ve sinevizyon gösterisinin ardından asker kıyafetleri giyinerek istiklal mücadelesi dönemini tiyatro gösterisiyle sergileyen öğrenciler, büyük alkış topladı.

Program, dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesiyle sona erdi.

Programa, Eleşkirt Kaymakamı Recep Öztürk, Belediye Başkanı Sebahattin Sarı,Cumhuriyet Savcısı Hasan Kurgan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Büyükhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Kurt, AK Parti İlçe Başkanı Aytekin Arslan, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

eleskirtte-istiklal-marsinin-kabulu-ve-mehmet-akif-ersoyu-anma-etkinligi.jpgeleskirtte-istiklal-marsinin-kabulu-ve-mehmet-akif-ersoyu-anma-etkinligi-001.jpgeleskirtte-istiklal-marsinin-kabulu-ve-mehmet-akif-ersoyu-anma-etkinligi-002.jpgeleskirtte-istiklal-marsinin-kabulu-ve-mehmet-akif-ersoyu-anma-etkinligi-003.jpg

Son Güncelleme: 13.03.2017 20:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.