10 Mart 2016 Perşembe 12:43
Eleşkirt'te Kırsal Kalkınma Projesi Hayata Geçiyor

Eleşkirt ilçesi, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca desteklenen "Ağrı Entegre Kırsal Kalkınma Projesi"nde, pilot havza olarak belirlendi.

DAPBölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir ve beraberindeki heyet, Ağrı Entegre Kırsal Kalkınma Projesi'nin nihai ve yürütme kurulunun belirlenmesi ve hayata geçirilecek çalışmaların belirlenmesi amacıyla Eleşkirt'i ziyaret ederek, ilçe protokolüyle istişare toplantısı yaptı.

Demir başkanlığındaki heyet, Eleşkirt Kaymakamı Abdulkadir Okay, Belediye Başkanı Sebahattin Sarı, Ziraat Odası Başkanı Abdurrahman Dırbo, Eleşkin Kaymakamlığı Ar-Ge birimi çalışanları ve daire amirlerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, projenin detayları ve desteklenecek alanları görüştü.

Eleşkirt Kaymakamı Okay, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kırsal kalkınma projesinde ilçelerinin pilot havza olarak belirlendiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu projeyle bitkisel üretimden hayvancılığa, kırsal turizmden altyapıya kadar bir çok yelpazede vatandaşlarımızı destekleme ve yatırımların yanında yeralma imkanı bulmuş olacağız.

Çalışkan Eleşkirt halkı her şeyin en iyisini hakediyor. Bu projeyle bu yıl için belirlenen, Değirmenoluğu, Çiftepınar, Düzyayla, Yelkesen Alkuşak ve Kanatgeren köyleri ile Kösedağ altı köylerinden Çatkösedağ, Kayayolu, Gözaydın ve Ramazan köylerinde, bodur elma, sırık domates, örtü altı çilek, ceviz yetiştiriciliği, kültür mantarı, köyün ortak kullanım alanlarının ağaçlandırılması gibi projeler uygulanacak.

eleskirtte-kirsal-kalkinma-projesi-hayata-geciyor.jpg

 

Son Güncelleme: 13.11.2016 16:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.