10 Ocak 2017 Salı 16:56
Kösedağ'ın Zirvesinde Türk bayrağı Açtılar

BursaAğrı, Iğdır ve Kars'tan gelen dağcılar, kutup soğuklarının yaşandığı Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde buluşup sabah erken saatlerde 3 bin 433 rakımlı Kösedağ'a kış ve buz tırmanışı başlattı.

Dağcılar yer yer kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı, hava sıcaklığının ise sıfırın altında 35 dereceye kadar düştüğü bölgede 9 saat süren tırmanış sonrası dağın zirvesine ulaştıktan sonra Türk Bayrağı açarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Dağcılardan Cuma Saltik,Kösedağ'da tırmanarak Doğu'da gerçekleştirilecek en zor kış tırmanışlarından birini yaptıklarını söyledi.

Kışın en etkili yaşandığı dağa tırmanırken zorlandıklarını dile getiren Saltik, şunları ifade etti:

"Farklı illerden bir araya gelen arkadaşlarımızla Kösedağ'a zirve yaptık. Bölgenin normal rakımlarında hava sıcaklığı sıfırın altında 30 dereceye kadar düşüyor, zirvede bu rakamlar daha fazla. Türkiye'nin diğer bölgelerinde faaliyet sürdüren dağcılar Kösedağ'a gelerek kış tırmanışı gerçekleştirebilirler. Herkesi buraya tırmanışa davet ediyoruz."

Dağcılar, zirvesine çıktıkları dağdan şehir merkezine inişlerini 4 saatte tamamladı.

kosedagin-zirvesinde-turk-bayragi-actilar-016.jpg

kosedagin-zirvesinde-turk-bayragi-actilar.jpgkosedagin-zirvesinde-turk-bayragi-actilar-001.jpgkosedagin-zirvesinde-turk-bayragi-actilar-002.jpgkosedagin-zirvesinde-turk-bayragi-actilar-003.jpgkosedagin-zirvesinde-turk-bayragi-actilar-004.jpgkosedagin-zirvesinde-turk-bayragi-actilar-005.jpgkosedagin-zirvesinde-turk-bayragi-actilar-006.jpgkosedagin-zirvesinde-turk-bayragi-actilar-007.jpgkosedagin-zirvesinde-turk-bayragi-actilar-008.jpgkosedagin-zirvesinde-turk-bayragi-actilar-009.jpgkosedagin-zirvesinde-turk-bayragi-actilar-010.jpgkosedagin-zirvesinde-turk-bayragi-actilar-011.jpgkosedagin-zirvesinde-turk-bayragi-actilar-012.jpgkosedagin-zirvesinde-turk-bayragi-actilar-013.jpgkosedagin-zirvesinde-turk-bayragi-actilar-014.jpgkosedagin-zirvesinde-turk-bayragi-actilar-015.jpg

Son Güncelleme: 10.01.2017 17:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.