04 Aralık 2018 Salı 14:20
Eleşkirt Hakkında Her Şey

Eleşkirt haber konusunda ve Ağrı ve ilçeleri konusunda istediğiniz bütün bilgiler ile ilgili olarak internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

İnternet sitemizin vermiş olduğu hizmetler sayesinde Ağrı ve ilçeleri ile ilgili olarak haberlere kolaylıkla ulaşabileceksiniz. İnternet sitemizden yapacağınız araştırmalar ve güncel haberler ile bölge hakkında daha geniş bilgi sahibi olabileceksiniz. Bölge içerisinde ve uzaklarda yaşayan hemşerilerimizin sürekli olarak güncel bilgileri edinebilecekleri internet sitemizi kullanmalarına da imkan sağlanmaktadır. Siz de Ağrı ve ilçeleri hakkında daha geniş bilgi sahibi olmak ve güncel haberlere hemen ulaşabilmek için internet sitemizi ziyaret etmelisiniz.

Eleşkirt Coğrafi Özellikleri

Ağrı ilinin batı bölümünde yer almaktadır. Adını Eleşkirt ovasından almıştır. Denizden yüksekliği 1.600 metre olan ilçe 1.559 kilometre kare alan üzerine kurulmuştur. İlçenin büyük bir bölümü Ağrı’nın diğer birçok ilçesinde de olduğu gibi yüksek dağlarla kaplıdır. Genel olarak yüksek bir alan üzerine kurulu olan ilçenin yüksek kesimlerinde yaylacılık faaliyetleri yapılırken orta ve düz kısımlarında ise tarım faaliyetleri yapılmaktadır.

Eleşkirt Haberleri ile ilgili olarak sürekli bilgi alabileceğiniz internet sitemiz ile siz de ilçe hakkında güncel bilgileri ve haberleri kaçırmamış olacaksınız. Sürekli olarak ekiplerimizle yaptığımız çalışmalar neticesinde istenilen bilgilere ve haberlere ulaşabiliyoruz. Bölgede yaşayan halkın sorunları ve aynı zamanda yaşanan gelişmelerle ilgili olarak sürekli internet sitemizden bilgi alabilirsiniz. Aynı zamanda bölgede yaşananlarla ilgili olarak haberler verilebilmektedir.

Eleşkirt Ekonomisi

Diğer bütün ilçelerde olduğu gibi Eleşkirt’te de en büyük geçim kaynakları tarım ve hayvancılıktır. Bölgenin coğrafi yapısından dolayı tarım alanları kısıtlıdır. Bu nedenle hayvancılığa daha fazla önem verilmek zorunda kalınmıştır. Yapılan tarımsal faaliyetler de mecburen hayvancılığı desteklemek üzerine yapılmaktadır.

Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesinde yer alan Ağrı uzun yıllardır medeniyetlerin uğrak yerlerinden birisi olmuştur. Tarihi olarak çok önemli bir konumda yer alan Ağrı ve ilçeleri hakkında güncel bilgilere internet sitemizden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Eleşkirt Haber Gazetesi, internet sitemiz sayesinde siz değerli okurlarımızın sürekli olarak ulaşabilecekleri ve aynı zamanda güncel haber ve bilgileri bulabilecekleri bir durumdadır.

Son Güncelleme: 12.12.2018 20:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.