08 Mart 2016 Salı 19:48
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendika üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle çiçek dağıttı.
Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendika üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanında toplandı.
Kamu-Sen İl Temsilcisi Kemal Kütük, etkinlikte yaptığı konuşmada, bir toplumun kadın ne denli güçlü ise o denli güçlü olacağını belirterek, toplumun güçlü kılınabilmesi için öncelikle kadınların güçlü hale getirilmesi gerektiğini söyledi.
Toplumsal eşitliği sağlamak için kadınların toplum içindeki eşitliğini sağlamak zorunda olduklarını dile getiren Kütük, "Toplumumuzu zengin kılmak için önce kadınlarımızı her anlamıyla zengin kılmak zorundayız. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit anneleri olmak üzere, hayatın yükünü omuzlayan tüm kadınlarımızı saygı ile selamlıyor, 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyorum" dedi.
Türk Eğitim-Sen Erzincan Şubesi Kadın Kolları Başkanı Süheyla Gül de kadının Türk toplumundaki önemine işaret ederek,"Kadın ailedir, kadın zenginliktir, kadın iffettir, kadın cennettir, kadın, Peygamber'imizi doğurandır. Kadınlarımız, Kurtuluş Savaşı’nda erkeklerle omuz omuza çarpışmıştır. Bu millet Nene Hatunları, Kara Fatmaları, Sabiha Gökçenleri, Halide Edipleri yetiştirmiş bir millettir. Türk toplumu kadını hiçbir zaman geri plana itmemiş, onları ailenin de toplumsal hayatın da odak noktasına yerleştirmiştir" dedi.
Sendika üyeleri, açıklamaların ardından meydan ve çevresinde kadınlara karanfil dağıttı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Son Güncelleme: 08.03.2016 20:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.