11 Ağustos 2016 Perşembe 13:23
Ahıska Türkleri İçin Toplantı Düzenlendi

 Erzincan'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerinin sorunlarının çözümlerinin ele alındığı toplantı düzenlendi.

Kentin Üzümlü ilçesindeki Üzümlü Ortaokulu'nda düzenlenen toplantıya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla ilçeye yerleştirilen Ahıska Türklerinin yanı sıra ilçe kaymakamı Fatih Acar, Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Ukrayna Temsilcisi Marat Rasulov, Ahısha Türkleri Üzümlü Temsilcisi Vahid Mirza, DATÜB yetkilileri ile çeşitli kurumların temsilcileri katıldı.

Rasulov başkanlığındaki toplantıda, ilçede Ahıska Türklerine yönelik yapılan ve gerçekleştirilecek olan çalışmalar anlatıldı.

Toplantıda daha sonra söz alan Ahıska Türkleri, yaşadıkları bazı sorunları, Rasulov, Acar ile DATÜB yetkililerine anlattı. Rasulov ve yetkililer de sorunlara çözüm bulmak için notlar aldı.

Rasulov, toplantı sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki Ahıska Türklerinin hayatından memnun olduğunu ifade ederek, "Üzümlü'deki Ahıska Türkleri genel olarak mutlu. Bu göçün Ukrayna kısmını biz yaptığımız için buradaki sorunlar da bizi direkt ilgilendirmektedir. Kaymakam Acar ile görüşüp buradaki sıkıntıları yüz yüze dinlemek amacıyla yaklaşık 2 saat süren bir toplantı yapıp sıkıntıları dinledik." dedi.

Türkiye'deki Ahıska Türklerinin sorunlarının, dünyanın her yerinde yaşanan sıkıntılar olduğuna dikkati çeken Rasulov, "Buradaki Ahıska Türklerinin sıkıntıları her yerde yaşanan şeyler. İlk gelinen yerdeki adaptasyon sebebiyle yaşanan sıkıntılar olabilir. Biz bu sıkıntıların hepsini dinleyip kayda aldık. Madde madde hangi sıkıntılar varsa gerekli makamlara ulaştırıp bunların çözümünü bulacağız inşallah." ifadesini kullandı.

Marat Rasuluv, Ahıska Türklerinin temel sorunlarının, iş bulma sıkıntısı olduğuna işaret ederek, "Genel olarak ana sıkıntı iş konusudur. İlçe çok büyük olmadığı ve iş imkanları dar olduğu için halkın talebi iş konusunda. İşin olması için de devlet tarafından projelerin yapılması lazım çünkü devlet desteği ile bu olmazsa bu kadar insana iş bulmak mümkün değil. Ana talep iş, iş olduğu zaman diğer sorunlar da otomatik olarak inşallah çözülmeye başlar." değerlendirmesinde bulundu.

Son Güncelleme: 11.08.2016 13:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.