29 Nisan 2016 Cuma 11:03
Ahıska Türkleri Sağlık Taramasından Geçirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koordinasyonunda Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerinden üçüncü kafile içinde yer alan aileler, sağlık taramasından geçirildi.

Ukrayna'nın Slavyansk şehrinden 14-15 Nisan tarihlerinde havayoluyla Erzincan'a getirilerek, Üzümlü ilçesi Geyikli Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarına yerleştirilen Ahıska Türklerinin Üzümlü Devlet Hastanesinde sağlık kontrolleri yapıldı. Muayeneleri yapılan, sağlık şikayetleri dinlenen ve yaş gruplarına göre koruyucu aşıları yapılan Ahıska Türkleri için kişisel sağlık kartı oluşturuldu.

- "Böyle ilgi hiç görmemiştik"

Sağlık taramasından geçirilen Ahıska Türklerinden Süleyman Teyfur, kendilerine gösterilen ilgiden çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Biz böyle ilgi hiç görmemiştik. Sağ olsunlar doktorlar bize 'bir sıkıntınız var mı, bir yeriniz ağrıyor mu?' diye sordular. Hasta olanların tedavisine başlayıp ilaç yazdılar. Çok teşekkür ediyoruz. Çok memnun olduk." dedi.

Murat Zeyval ise ailece sağlık kontrolünden geçirildiklerini belirterek, "Çocuklarımızı muayene ettiler. İlaç verdiler. Hastalıkları olanların sorunlarını çözüyorlar. Herkese teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan Allah razı olsun. Her şey çok güzel." ifadelerini kullandı.

Ahıska Türkleri Sağlık Taramasından Geçirildi

Ahıska Türkleri Sağlık Taramasından Geçirildi

Ahıska Türkleri Sağlık Taramasından Geçirildi

Ahıska Türkleri Sağlık Taramasından Geçirildi

Son Güncelleme: 29.04.2016 17:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.