17 Temmuz 2016 Pazar 20:58
Ahıska Türklerinden Destek

 Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, ellerinde Türk bayraklarıyla toplanarak Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Ahıska Türkleri, ellerine aldıkları Türk Bayrakları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım fotoğraflarıyla yerleşim alanlarında toplanarak, "Şehitler ölmez vatan bölünmez ve vatan sana canım feda" sloganları ile darbe girişimini protesto etti, vatanın birlik beraberliği ve şehitler için toplu dua ettiler.

Topluluk adına konuşan Ahıska Türkleri Üzümlü temsilcisi Vahid Mirza, her zaman Türk milleti ile birlikte olacaklarını söyledi.

Elinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafı bulunan 6 yaşındaki Mikail Rüştü, İstiklal Marşı'nı okudu, program tekbir ve slogan eşliğinde sona erdi.

Ahıska Türklerinden Sait Milazov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her zaman Türkiye'nin yanında olduklarını belirtti.

Ahıska Türkleri olarak her zaman vatanlarının yanlarında olduklarını belirten Milazov, şunları kaydetti:

''Kendilerini tankların altına atan, korkusuzca teröre karşı çıkıp şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyoruz. Biz vatanımız ve bayrağımızın her zaman emrindeyiz. Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Ona uzun ömürler diliyoruz. Bu vatanı sevmek lazım. Herkes bilsin ki Üzümlü ilçesinde yaşayan Ahıska Türkleri bu vatanın yanında ve her zaman da olacak. Biz bu süreci duyduğumuzda çok üzüldük. İki gündür gece gündüz demeden kapıdayız, milletimizle beraber olduk. Ağlıyoruz, sızlıyoruz ki bu güzel vatan bozulmasın. Vatanı bilmeyenler önce vatanı öğrensinler. Buradan bütün İstanbul, Ankara, İzmir'e sesleniyoruz ki biz sizin yanınızdayız. Sizinle gurur duyuyoruz. Sizin yaptıklarınızı başka millet yapamaz."

Fahrettin Ahmet ise Türkiye için dua edip iki gündür uyumadıklarını belirterek, "Biz iki gündür vatanımızı yıkmak isteyenlere karşı uyumuyoruz, namazlar kılıp dualar ediyoruz ki hainlerin yaptığı oyunlar bozulsun. Hiçbir zaman devletimiz zeval görmesin, vatanımız yaşasın. Vatanda yaşayanlar için biz canımızı veririz. Vatanımızı devirmek isteyenlerin yolu izi kapansın." dedi.

 

 

 

Son Güncelleme: 06.08.2016 13:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.