18 Temmuz 2016 Pazartesi 23:53
Ahıska Türklerinden Erzincan Halkına Destek

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi protestosuna, ilçede iskan edilen Ahıska Türkleri de katıldı.

Üzümlü halkı FETÖ'nün darbe girişimini protesto için akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Ukrayna'dan getirilerek ilçede iskan edilen Ahıska Türklerinin de destek verdiği protestoda katılımcılar, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım fotoğrafları taşıdı.

FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olanlar için dua edilirken, vatandaşlar sloganlarla da darbe girişimini protesto etti.

 

- "Vatan için canımızı vermeye hazırız"

Üzümlü'de 4 gündür "demokrasi nöbeti" tutan Ahıska Türklerinden Ferhat Etemoğlu, Ahıska Türkleri yıllar sonra kavuştukları vatanları için canlarını vermeye hazır olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Allah'ın izniyle darbe falan yapamazlar. Cuma gününden beri biz buralardayız. Hükümete destek, birlik ve beraberlik için her zaman buralardayız. Gündüz işimizi yapıp geceleri hep nöbetteyiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 'eve gidin' diyene kadar buralardayız. Çoluğumuz, çocuğumuz, eşimiz hepsi burada. Biz Ahıska Türkleriyiz. Her zaman vatana canımız feda diyoruz." dedi.

Zekiye Rıza ise meydanları boş bırakmayacaklarını söyleyerek, " Biz Ahıska Türkleri olarak buraya geldik. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her zaman arkasındayız. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Biz Türkiye'nin her zaman arkasında durup bu meydanları boş bırakmayacağız." dedi.

İlçe halkından Sema Karatepe ise bu ülkeyi kimseye teslim etmeyeceklerini dile getirerek, ,"Bugün biz dört gündür buradayız. Ahıskalı, Üzümlülü, kardeş olarak ihtiyarından gencine, erkeğinden bayanına burada nöbet tutuyoruz. Türkiye'mizi, bayrağımızı kimseye teslim etmeyeceğiz. İnşallah Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız hiç kimseye bir şey olmadan tek vatan, tek bayrağın altında bir tutacak. Kimseye bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz. Kim ne derse desin bayrak bizim, Türkiye bizim." ifadelerini kullandı

Öte yandan darbe girişimi protestosuna Üzümlü Kaymakam Fatih Acar ve Belediye Başkanı Ahmet Sazlı da katıldı.

Son Güncelleme: 06.08.2016 12:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.